Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουλουράκια με κανέλα και κρασί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Σάββατο, 27/12/08
Τα κουλουράκια αυτά τα φτιάχνουμε πού συχνά διότι είναι πανεύκολα, γίνονται γρήγορα και αρέσουν πολύ στις κόρες μου.
Υλικά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • 1 κούπα κρασί
  • 1 κουτ. γλ. baking powder
  • 1 κιλό αλεύρι
  • κανέλα και ζάχαρη (ανακατεμένα σε ένα πιατάκι)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη μέχρις ότου η ζάχαρη λιώσει.
Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό λεμονιού και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλέυρι και το baking powder μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε κουλουράκια, ρίχνουμε στην πάνω μεριά μόνο ζάχαρη και κανέλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170) μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13368
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 01-01-2009 16:20
 
ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ
 
Bigmama
2. 14-01-2009 16:46
 
Αυτό το μέχρι να ροδοκοκκινήσουν μπορούμε να το έχουμε σε λεπτά για μας τις αρχάριες στα κουλουράκια;;; :grin :grin :grin :grin :grin :
 
xanthibax
3. 14-01-2009 17:23
 
Σωστή η παρατήρηση Ξανθή μου αλλά για τις αρχάριες.......όχι για σένα. 
Η απάντησή μου λοιπόν και στις αρχάριες θα είναι πάλι μέχρι να ροδοκκοκινίσουν διότι εξαρτάται από τον φούρνο. Ο δικός μου φούρνος που είναι πολύ δυνατός τα ροδοκοκκινίζει σε 15' :x
 
GIANNAKOPOULOU
4. 01-06-2016 20:24
 
Αχ Κατερινα μου τα κουλουρακια σου αυτα ηταν ονειρο βρε παιδι μου. Μα τι να πω τα καταβροχθισαμε ολα εγω και ο αντρας μου ο Αντωνης. Αυτος εφαγε τα πιο πολλα δηλαδη γιατι εινει και λιγο αμπλαουμπλας εδω που τα λεμε και ειχε μπουκωσει το στομα του με κουλουρια λες οτι θα τον πηγαιναν για εκτελεση και ετρωγε και ξανατρωγε. Τελος παντων, και παλι μπραβο κατερινα μου. 
 
:) :p
 
abeloth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )