Τα κουλουράκια αυτά τα φτιάχνουμε πού συχνά διότι είναι πανεύκολα, γίνονται γρήγορα και αρέσουν πολύ στις κόρες μου.
Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα λάδι
- 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
- 1 κουτ. γλ. σόδα
- 1 κούπα κρασί
- 1 κουτ. γλ. baking powder
- 1 κιλό αλεύρι
- κανέλα και ζάχαρη (ανακατεμένα σε ένα πιατάκι)
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη μέχρις ότου η ζάχαρη λιώσει. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό λεμονιού και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλέυρι και το baking powder μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε κουλουράκια, ρίχνουμε στην πάνω μεριά μόνο ζάχαρη και κανέλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170) μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13368 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |