Υλικά
- 500γρ κοτόπουλο στήθος ή μπουτάκια χωρίς πέτσα
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 κουταλιά curry
- Τοματοχυμό (πασάτα)
- Καυτερή πιπεριά ή tabasco.
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο (εάν είναι στήθος) και το τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα.
- Το αποσύρουμε απο τη φωτιά σε απορροφητικό χαρτί.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε σε μπλέντερ να γίνει πολτός.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφού "κάψει" προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Αφού εξατμιστούν τα υγρά τους και "χρυσίσουν" προσθέτουμε το κάρυ και το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοχυμό. Εδώ θέλω να προσθέσω ότι η ποσότητα του τοματοχυμού εξαρτάται από το πόσο κόκκινο το θέλουμε το φαγητό μας. Καλύτερα να προσθέσουμε αρχικά λίγη πασάτα και να προθέσουμε επιπλέον ανάλογα με το αποτέλεσμα.
- Προθέτουμε την καυτερή πιπεριά. Ανάλογα την αντοχή μας σε καυτερό φαγητό προσθέτουμε αντίστοιχη ποσότητα πιπεριάς ή tabasco.
- Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει ώσπου να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια. Συνήθως το αφήνω μία ώρα.
Το φαγητό σερβίρεται με basmati ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. (Μπαίνει και σε κατάψυξη και είναι το ίδιο νόστιμο!) Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8953 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |