Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο Curry (Πακιστάν) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από stamkoz   
Δευτέρα, 29/12/08
Υλικά
  • 500γρ κοτόπουλο στήθος ή μπουτάκια χωρίς πέτσα
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 κουταλιά curry
  • Τοματοχυμό (πασάτα)
  • Καυτερή πιπεριά ή tabasco.
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο (εάν είναι στήθος) και το τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα.
  • Το αποσύρουμε απο τη φωτιά σε απορροφητικό χαρτί.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε σε μπλέντερ να γίνει πολτός.
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφού "κάψει" προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  • Αφού εξατμιστούν τα υγρά τους και "χρυσίσουν" προσθέτουμε το κάρυ και το κοτόπουλο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοχυμό. Εδώ θέλω να προσθέσω ότι η ποσότητα του τοματοχυμού εξαρτάται από το πόσο κόκκινο το θέλουμε το φαγητό μας. Καλύτερα να προσθέσουμε αρχικά λίγη πασάτα και να προθέσουμε επιπλέον ανάλογα με το αποτέλεσμα.
  • Προθέτουμε την καυτερή πιπεριά. Ανάλογα την αντοχή μας σε καυτερό φαγητό προσθέτουμε αντίστοιχη ποσότητα πιπεριάς ή tabasco.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει ώσπου να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια. Συνήθως το αφήνω μία ώρα.
Το φαγητό σερβίρεται με basmati ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
(Μπαίνει και σε κατάψυξη και είναι το ίδιο νόστιμο!)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7442
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-01-2009 16:55
 
Ωραία ιδέα ,θα μου άρεσε όμως καλύτερα τα κρεμμύδια να είναι χοντροκομμένα κι όχι πολτός. 
Ευχαριστούμε Ζωή!!
 
xanthibax
2. 02-01-2009 23:43
 
Τέλειο....... πειράζει όμως αντί για ηλιέλαιο να βάλουμε ελαιόλαδο; Δεν συμπαθώ το ηλιέλαιο γι΄αυτό το λέω......
 
Line

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/12/08 )