Υλικά - 25 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
- 1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
- 1 ποτήρι κρασιού νερό
- 1 κούπα άγριο ρύζι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Αλάτι ,φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε τα μανιτάρια με το κρασί και το νερό να μουσκέψουν για 20 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί για να το προσθέσουμε στο ρύζι μας.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει λίγο και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύονταςγια λίγο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε ζουμί από τα μανιτάρια και συμπληρώνουμε με νερό έτσι ώστε να έχουμε τρεις κούπες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και βράζουμε για 5 – 6 λεπτά ακόμη.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για λίγο με καθαρή πετσέτα.
- Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή σκέτο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 16017 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |