Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πορτοκαλόπιτα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Πέμπτη, 01/01/09
portokalo2_400
φωτογραφίες από το μέλος : voula
Υλικα
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1ποτήρι ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλιας
  • 1κουταλιά του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • λικέρ κουμ-κουάτ ή μαστίχα
Εκτελεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνει ένας χυλός. Μαδάμε με τα χέρια μας το φύλλο και το προσθέτουμε στο χυλό. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη και ένα πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα χωρισμένο στη μέση.

Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα(αφού έχει κρυώσει).

portokalo1_400
φωτογραφίες από το μέλος : voula

Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 48215
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 02-01-2009 21:59
 
iwanna, πολύ ωραία η πορτοκαλόπιτα σου. 
Νόστιμο και γρήγορο γλυκάκι. Να σας πώ και τις δικές μου παρεμβάσεις σε αυτή τη συνταγή...Βάζω ξύσμα απο ένα μόνο πορτοκάλι γιατί νομίζω ότι λίγο πικρίζει, και στο σιρόπι αντικαθιστώ το νερό με χυμό πορτοκαλιού :)  
Και το φύλλο κρούστας ή το βάζω ένα ένα αφού το σουρώσω σαν βεντάλια στο ταψί ή το σουρώνω πάλι και το κλείνω σαν φωλιά και αφού τα ψήσω για 5 λεπτά περίπου να πάρουν ελάχιστα χρώμα ρίχνω προσεκτικά σε κάθε φωλιά την κρέμα, και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το βυθίζουμε στην κρέμα. :roll
 
YANNA
2. 03-01-2009 03:37
 
Καταπληκτικό Ιωάννα σ' ευχαριστούμε. Κρατάω την συνταγή για να την δοκιμάσω αφού κάνω αυτή την δίαιτα που συζητούσαμε :sigh Καλή χρονιά και όλα τα καλά :)
 
GIANNAKOPOULOU
3. 03-01-2009 07:45
 
πολυ ωραιο γλυκο..εγω το ξερω ως σουλτανα!!!και το φυλλο το βαζω και εγω σα βενταλια...για το σιροπι και εγω αντι για νερο βαζω ή χυμο απο φρεσκο πορτοκαλι σουρωμενο ή αμιτα την πρασινη χωρις κομματακια δηλαδη νεκταρ. 
μου την ειχε δωσει αυτη τη συνταγη οταν ημουν στο γυμνασιο μια συμμαθητρια...ειχα εντυπωσιαστει τοτε  
 
:zzz
 
margarita79
4. 04-01-2009 15:28
 
Καλησπέρα και χρόνια πολλά αυτή την συνταγή την ξέρω από το βιβλίο της Αργυρώς. Το σιρόπι το κάνω με 3 νερό και 2 ζάχαρη και τα φύλλα τα κόβω όπως λέει στη συνταγή μικρά μικρά κομματάκια. Αφήνω να κρυώσει η πορτοκαλόπιτα και βάζω ζεστό το σιρόπι. Εχώ βάζω ενα φακελάκι μπέικιν.
 
annakouki
5. 01-09-2009 23:31
 
πολυ η σωστα τα γραφει η annakouki.Την φτιαχνω συνεχεια : :roll
 
mama
6. 17-10-2009 22:15
 
Οι δικές μου παρεμβάσεις στην πορτοκαλόπιτα είναι πως βάζω καλαμποκέλαιο βάζω μπέικιν όπως λένε και τα κορίτσια το ξύσμα από 2 πορτοκάλια.Δεν βάζω μαστίχα. Τώρα στο σιρόπι στύβω τα τέσσερα πορτοκάλια. θέλουμε ο χυμός με όσο νερό πάρει να είναι 2 φλυτζάνια. 11/2 κούπας ζάχαρη και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι λίγο κανέλα ξύλο και λίγο λεμόνι. βράζω 8-10 λεπτά. Πάντα θέλουμε το ένα ζεστό και το άλλο κρύο.  
Είναι ένα πολύ ωραίο και εύκολο γλυκό και κάθε καλοκαίρι που είμαστε στο νησί το κάνω. Από εκεί και οι φωτογραφίες.  
Προσοχή τα πορτοκάλια να μην είναι κερωμένα.
 
voula
7. 17-10-2009 22:53
 
Αμαν..επαθα πλακα!τι φωτο ειναι αυτες? :eek
 
margarita79
8. 18-10-2009 10:29
 
Ευχαριστώ πολύ Βούλα για τις φωτογραφίες σου ομόρφιναν την συνταγή μου.
 
iwanna
9. 18-10-2009 16:15
 
Τι ωραία συνταγούλα είναι αυτή και δεν την είχα πάρει και είδηση; 
Για τις φωτό τι να πω; Άπαιχτες :zzz  
Το γλυκάκι πανέμορφο, το νεράκι παγωμένο, η θέα μαγευτική , τι άλλο θάλουμε ;)
 
Faye
10. 04-06-2013 07:49
 
Very yummy, thank you! everyone loved it :)
 
Tsouras

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός