Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γκούλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 04/01/09
.jpg_400_08

Αυτό το φαγητό το φάγαμε πριν πολλά χρόνια στο Maastricht σε ένα καταγώγι συνοδεία μπύρας και πολλών τυριών.Δυστυχώς δεν μπορώ να σας μεταφέρω σ' αυτό το μαγευτικό περιβάλλον γιατί δεν έχω φωτογραφίες.

Υλικά
  • 750 γρ κρέας μοσχάρι κομμένο σε μικρά μικρά κομμάτια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια περίπου ίσου βάρους με το κρέας
  • ½ ποτήρι λάδι
  • 500 mL νερό
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά ή και περισσότερη ανάλογα τα γούστα σας
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή μισή κονσέρβα ψιλοκομμένες
  • 2- 3καρότα
  • 1 μεγαλούτσικη πατάτα
  • 2-3 πιπεριές όποιου χώματος θέλετε
  • Αλάτι πιπέρι
  • Καυτερό μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα
Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για λίγο και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι το κρέας να βγάλει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε το λάδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πάπρικα κι αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. Προσθέτουμε το νερό ζεστό κι αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
  • Κόβουμε τα καρότα την πατάτα και τις πιπεριές σε κύβους και τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί και τις ντομάτες..Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
  • Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το μπούκοβο ή την πιπερίτσα και αφήνουμε να βράσει.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν τα λαχανικά έχουν βράσει κι έχουμε μια πηχτή σάλτσα σαν σούπα πηχτή.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 13941
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 13-01-2009 22:28
 
Το φαγητό φαίνεται υπέροχο αλλά δεν κατάλαβα τελικά τι είναι, σούπα ή κοκκινιστό? 8) 8)
 
Mary
2. 13-01-2009 23:07
 
Το φαγητό είναι σούπα,αυτό δε που έφαγα εγώ, και πάντα το αναπολώ, ήταν πολύ καυτερή σούπα και με την μπύρα και τα τυριά έδενε εκπληκτικά.Κρίμα που δεν έχω φωτογραφίες από εκεί!!!
 
xanthibax
3. 12-04-2010 15:05
 
Το μαγείρεψα το σ/κ και πραγματικά άρεσε πολύ και σε μένα και στην παρέα μου!!!Πολύ νοστιμούτσικο ήταν!!!Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. :)
 
fterwtobrokolo
4. 17-10-2010 10:12
 
Πω πω...τι μου θυμίζεις τώρα! Τη νοστιμότερη σούπα που έχω φάει ποτέ μου σ'ένα παραδοσιακό εστιατόριο της Βουδαπέστης το 2001! Αυτοί προσθέτουν και μπαλάκια πολύ μικρά από μια ζύμη που φτιάχνουν σαν χειροποιητό ζυμαρικό! Αααααααααχ...ήταν συγκλονιστικό έδεσμα - δεν μπορώ με τίποτα να το ξεχάσω! :roll :sigh :roll
 
linmak88
5. 17-10-2010 10:18
 
linmak88 σε ευχαριστώ πολύ. 
Εμείς το δοκιμάσαμε ξανά πέρσι στην Κρακοβία σε ένα καταπληκτικό εστιατόριο "κατακόμβη" σερβιρισμένο μέσα σε μια φόρμα ψωμιού.
 
xanthibax
6. 29-10-2010 22:22
 
Πήγαμε το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη, αλλά δεν το δοκιμάσαμε, γιατί λόγω ζέστης, δεν το έφτιαχναν. Το φαγητό είναι καθαρά χειμωνιάτικο... Θα το δοκιμάσω σπίτι, λοιπόν, με τη δική σου συνταγή. Και θα το συνοδέψουμε με "αίμα του ταύρου" που φέραμε μαζί μας. Στην υγειά σου xanthibax!
 
REBEKKA
7. 29-10-2010 23:24
 
REBEKKA μου κάνει εντύπωση που δεν το έφτιαχναν, εμείς το έχουμε φάει καλοκαίρι και στην Ολλανδία και στην Πολωνία. 
Μάλιστα χτες βρήκα και τη φωτογραφία που αναφέρω στο προηγούμενο σχόλιο. 
Σε ευχαριστώ πολύ!!
 
xanthibax
8. 14-01-2012 18:18
 
Κι εγώ το έχω φάει στην Ουγγαρία αρχές Σεπτεμβρίου. Έχω πάντα στο ψυγείο μου πάστα για γκούλας σε σωληνάριο που μου τη φέρνει ένας φίλος που πάει συχνά. Πολύ ωραία σούπα ειδικά για το κρύο του χειμώνα...
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/04/09 )