Αυτό το φαγητό το φάγαμε πριν πολλά χρόνια στο Maastricht σε ένα καταγώγι συνοδεία μπύρας και πολλών τυριών.Δυστυχώς δεν μπορώ να σας μεταφέρω σ' αυτό το μαγευτικό περιβάλλον γιατί δεν έχω φωτογραφίες. Υλικά
- 750 γρ κρέας μοσχάρι κομμένο σε μικρά μικρά κομμάτια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια περίπου ίσου βάρους με το κρέας
- ½ ποτήρι λάδι
- 500 mL νερό
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά ή και περισσότερη ανάλογα τα γούστα σας
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή μισή κονσέρβα ψιλοκομμένες
- 2- 3καρότα
- 1 μεγαλούτσικη πατάτα
- 2-3 πιπεριές όποιου χώματος θέλετε
- Αλάτι πιπέρι
- Καυτερό μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα
Διαδικασία - Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για λίγο και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι το κρέας να βγάλει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το λάδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πάπρικα κι αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. Προσθέτουμε το νερό ζεστό κι αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
- Κόβουμε τα καρότα την πατάτα και τις πιπεριές σε κύβους και τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί και τις ντομάτες..Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
- Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το μπούκοβο ή την πιπερίτσα και αφήνουμε να βράσει.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν τα λαχανικά έχουν βράσει κι έχουμε μια πηχτή σάλτσα σαν σούπα πηχτή. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 13941 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |