Αυτή είναι μια αγαπημένη συνταγή της οικογένειας και είναι καταπληκτική μιας και ξεφεύγει από το κλασσικό μοσχαρίσιο κρέας με πατάτες!Είναι μία Μυτιληνιά- Μικρασιάτικη συνταγή που θα σας εκπληξει! Ακόμα και αν τα κυδώνια σαν φρούτα δεν σας αρέσουν δοκιμάστε τα εδώ και δεν θα χάσετε, θα αλλάξετε τελείως γνώμη!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας για κατσαρόλα σε κομμάτια
- 4-5 κυδώνια σε 4α ή 8α ανάλογα το μέγεθος
- 2 πατάτες κομμένες (προαιρετικά)
- 1 ντομάτα στο τρίφτη*
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1-2 κ.σ ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
*ντομάτα αν δεν είναι στην εποχή της μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κονκασέ, μπορείτε επίσης να βάλετε παραπάνω ντομάτα αν θέλετε το φαί πιο... σαλτσάτο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το φέρνουμε αρκετές βόλτες να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το μπαχάρι (το αλάτι στο τέλος για να μην γίνει σκληρό το κρέας και το πιπέρι στο τέλος για να μην μας πικρίσει το φαγητό!). Αφήνουμε το κρέας να βγάλει τα ζουμάκια του και να σιγοβράσει. Μόλις μισομαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα κυδώνια (και τις πατάτες αν βάλουμε). Από εδώ και πέρα δεν ανακατεύουμε το φαί με κουτάλα για να μην μας λιώσουν ή σπάσουν τα κυδώνια, αν πρέπει να ανακατέψουμε το κάνουμε κουνώντας την κατσαρόλα! Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό και τρυφερό και μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν τελείως. Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο ψωμί για παπάρες με λευκό κρασάκι ή μπύρα και καλή παρέα!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη αν το δοκιμάσετε!!
Συμβουλή: αν θωρήσετε πως το φαγητό χρειάζεται υγρά ΜΗΝ βάλετε νερό γιατί το νερό κάνει τα φαγητά πιο άνοστα, είναι προτιμότερο να προσθέσετε ζωμό κρέατος αν και στην συγκεκριμένη συνταγή δεν πιστεύω να χρειαστέι
Ευχαριστώ για την ανάγνωση!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 10798 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |