Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Crème au Citron Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τρίτη, 13/01/09
Υλικά :
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος (full)
  • χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή - 6 κρόκοι αυγών
  • 360 γρ. ζάχαρη
  • 4 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
  • 6 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση :
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό από το λεμόνι, το ξύσμα, τη ζελατίνα που έχουμε λιώσει σε ζεστό νερό αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει κρύο.
  • Ανακατεύουμε προσθέτοντας την παχύρρευστη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Σερβίρουμε ατομικά μπολ.

Η κρεμά αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τάρτες και τούρτες
επίσης είναι πολύ ωραια και για τη γέμιση των "σου".

 

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7068
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 13-01-2009 19:52
 
Kate είναι παρακινδυνευμένο να χρησιμοποιούνται ωμοί οι κρόκοι των αυγών. Θα συμβούλευα να παστεριωθούν πριν την οποιαδήποτε χρήση τους. Τουλάχιστον έτσι θα είναι ασφαλής η βρώση των τροφών.
 
KristineS
2. 14-01-2009 22:53
 
Κate, εμένα μου φαίνεται δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι κ μου θύμισε καλοκαίρι. 
Οσο για τα αυγά αν δεν είμαστε πολύ σίγουροι για την προέλευσή τους,μπορούμε να βάλουμε τους κρόκους σε μπεν μαρι να βράσουν για 1-2 λεπτά και μετά τους χρησιμοποιούμε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.(συμβουλή από σεφ αυτή) :)
 
Fey
3. 15-01-2009 13:14
 
Oπως ειπε και ο Παρλιάρος την περασμένη εβδομάδα, δεν υπάρχει θεμα με το ωμό αυγό και κανένας κίνδυνος διοτι περνανε απο ISO .Αν επιμένετε στην παστερίωση χτυπήστε τα σε μπαιν μαρί οπως λεει και η Fey. 
Πάντως η συνταγή όντως ειναι δροσερή και ελαφριά ότι πρεπει για επιδόρπιο μετα απο βαρύ γεύμα!
 
al1975
4. 16-01-2009 11:56
 
Thanx κοριτσια, το ξερω για την παστερίωση, 
αυτο ισχυει για ολα τα γλυκα με ωμα αυγα!  
π.χ. tiramisu :)
 
kate
5. 29-05-2016 21:50
 
πραγματικα ΤΕΛΕΙΟ!!! θελω να το κανω τώρα! Δεν εχετε βάλει και φωτογραφια!  
 
Εγω βαζω Arla κρεμα γάλακτος light δίνει την καλυτερη γευση και η ποιοτητα η πιο αγνη εγκυημενα λεμε!!! :)
 
katepapa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/01/09 )