Υλικά :
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος (full)
- χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή - 6 κρόκοι αυγών
- 360 γρ. ζάχαρη
- 4 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
- 6 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση : - Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό από το λεμόνι, το ξύσμα, τη ζελατίνα που έχουμε λιώσει σε ζεστό νερό αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει κρύο.
- Ανακατεύουμε προσθέτοντας την παχύρρευστη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Σερβίρουμε ατομικά μπολ.
Η κρεμά αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τάρτες και τούρτες επίσης είναι πολύ ωραια και για τη γέμιση των "σου". Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9012 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |