Θα σας κεράσω ένα σπάνιο λικέρ που το έμαθα απο την μαμά μου. Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και το μόνο "δύσκολο" ας πούμε υλικό είναι το φρέσκο καρυδάκι.Όσοι έχετε πρόσβαση στας εξοχάς ξεχυθείτε και μαδήστε τις καρυδιές. Είναι πολύ αρωματικό και χωνευτικό.Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα εξής.
Υλικα
- 1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
- 1 κιλό ζάχαρη
- 6 με 8 καρυδάκια χλωρά όπως αυτά που κάνουμε το γλυκό τα οποία θα τα έχουμε τρυπήσει με ένα δυο μαχαιριές
- γαρύφαλλα όσα και τα καρυδάκια.
Εκτελεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε φυάλη και ξεχνάμε το λικέρ για 3 μήνες.
- Το χρώμα του θα πρέπει να είναι κιτρινο απαλό σαν αυτό της φωτογραφίας.
- Το περνάμε απο φίλτρο να γίνει εντελώς διαυγές και το φυλάμε σε καράφες.
καλη επιτυχια
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 15537 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |