Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γεμιστά της γιαγιάς Ελένης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από al1975   
Τετάρτη, 14/01/09
022_400_01

Ξέρω τι θα μου πείτε, πως είναι φαγητό εκτός εποχής και θα έχετε απόλυτο δίκιο.Αν την πατήσετε όμως όπως εγώ και ψωνίσετε ντομάτες πλαστικές, άοσμες, άχρωμες άγευστες, τότε ο καλύτερος τρόπος να τις καταναλώσετε είναι να πάρετε μερικά ακόμα εκτός εποχής λαχανικά και να κάνετε γεμιστά καταμεσής του χειμώνα.Αμα ανάψετε φουλ το καλοριφέρ και ανοίξετε και καμμιά παγωμένη μπύρα θα είναι σαν Αύγουστος.Η συνταγή είναι της γιαγιάς της Ελένης της Πόντιας και η διαφορά είναι πως έχει κουκουνάρι και σταφίδες.Ετσι την μάθαμε έτσι την κάνουμε.Η δοσολογία είναι για την λαμαρίνα του φούρνου περίπου 25 κομμάτια αλλά εσείς όπως και εγώ αλλωστε την προσαρμόζετε και σαν δοσολογία αλλα και αναλόγα με το γούστο σας στα λαχανικά που θα γεμίσετε.

Υλικά:
  • 7 πιπεριές
  • 7 ντοματες
  • 6 μελιτζάνες
  • 5 κολοκύθια
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ ρύζι φάνσυ
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λάδι και λιγο επιπλεον
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
  • αλάτι και πιπερι κατά βούληση
  • πατάτες
  • λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια τους.Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα απο όλες τις ντομάτες, την ψίχα απο 2 κολοκυθακια και απο 2 μελιτζάνες.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπιεριά , το ρύζι, το λάδι, το κουκουνάρι , την σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.Το ζουμάκι που περισσεψε στο μπωλ το ρίχνουμε πάνω απο τα γεμιστά μας και λίγο εξτρά λαδάκι απο πάνω. Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί μας, κόβουμε και βάζουμε πατατούλες.Εγώ τελευταία βάζω κομμάτια μελιτζάνας.Φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς , πάνω -κάτω για περίπου μιαμίση με 2 ώρες ανάλογα το φούρνο.Αφηνουμε να χλιαρύνει , σερβίρουμε με λιγο λαδάκι ωμό απο πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν και τα συνοδεύουμε ιδανικά με γιαουρτι με δυόσμο.
Πρώτη δημοσίευση : http://hungryforhungry.blogspot.com/

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 20872
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 15-01-2009 09:13
 
Το παν Αγγελικούλα είναι να βλέπεις την καλή πλευρά σε όλα.Οπότε το εκτός εποχής λίγο μας νοιάζει μιας και η συνταγή είναι υπέροχη! :zzz
 
atalanth
2. 15-01-2009 10:00
 
Αυτό που με εντυπωσίασε φιλενάδα πέρα από την καταπληκτική συνταγή, είναι και το κεντητό τραπεζομαντηλάκι.... (ή μήωπς δεν είναι κεντητό?). Καλά το λέω εγώ ότι θα είναι τυχερός όποιος σε πάρει.... Το καλύτερο κορίτσι θα δώσουμε...
 
IRINI
3. 15-01-2009 10:14
 
σου εχω ξαναπει αγγελικη μου οτι η πολιτικη κουζινα μοιαζει με την ποντιακη σε πολλα σημεια και η δικη μου γιαγια ετσι τα κανει!!πολυ ωραια συνταγη!!
 
margarita79
4. 15-01-2009 11:13
 
Αγγελική και η γιαγια μου έτσι το κάνει και πολλές φορές προσθέτει και κιμά.Πολύ ωραια συνταγη! 
Μπράβο κοριτσακι!!!
 
melita
5. 15-01-2009 13:36
 
Koριτσάκια σας ευχαριστω πολύ! 
Μαργαρίτα μου όντως ειναι σχεδον η ίδια κουζινα! 
Χαρουλα μου εσύ που έχεις προσβαση σε δικά σας ζαρζαβάτια φαντάζομαι νοστιμιά! 
Μελίτα εχω δοκιμασει με κιμά αλλα ειμαι φανατική του φτωχικού γεμιστού! 
Ειρήνη μου το τραπεζομαντηλάκι ειναι κοπανέλι στο οποίο ειμαι φοβερή μαστόρισα εκτος του οτι που ειμαι και πολυ καλη μαγειρισα, εγω και η Λωξάντρα ενα πραμα και τους φοβιζω τους άντρες!
 
al1975
6. 15-01-2009 17:00
 
Μπράβο Αγγελικούλα χρυσοχέρα ;)  
Κι εμένα η γιαγιά Ελένη έτσι τα έφιαχνε με τη διαφορά ότι αντί για δυόσμο έβαζε φρέσκο βασιλικό. Πολύ ωραία συνταγή :)
 
Fey
7. 15-01-2009 20:25
 
Τι φαγητό είναι αυτό μου άνοιξες την όρεξη.... και είπα να μαζευτώ μετά τις γιορτές.Έλεος...
 
SELINI
8. 16-01-2009 11:21
 
Εμείς αυτό το φαγητό το κάνουμε ολόχρονα γιατί το αγαπάμε πολύ. Δεν το έχουμε δοκιμάσει όμως με σταφίδες. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις.
 
Mary
9. 09-06-2016 12:15
 
Γεια και χαρα σε ολους στην παρεα. Βρε παιδια, μηπως γινεται να γραφουμε συνταγες με λιγο πιο λεπτομερεις περιγραφες στην δοσολογια? οταν λεμε ενα ποτηρι λαδι, τι ποτηρι ακριβως ενοουμε? του νερου? ττου κρασιου? της μεγαλης μπυρας? της σαμπανιας? τι ακριβως? και αν ειναι του νερου η του κρασιου (που μαλλον ενα απο τα δυο θα ειναι), τοτε τι ποσοτητα? μεγαλο ποτηρι? η μικρο? ποσα ml? η γραμμαρια? 
 
Ευχαριστω και να ειστε ολοι καλα. :) :) 
γραμμαριαml
 
Abeloth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός