Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ Μαρμπρέ Ολικής Άλεσης
Κέικ Μαρμπρέ Ολικής Άλεσης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από stamkoz   
Τετάρτη, 14/01/09
dsc00121_400_01
Υλικά
  • 500γρ αλεύρι ολικής (φαρίνα)
  • 4 αυγά
  • 250γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο (εγώ προτίμησα ελαιόλαδο)
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • μισό κουταλάκι βανίλια
  • 1 γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 50γρ γάλα
Για το γλάσο
  • 200γρ κουβερτούρα
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • 100γρ γάλα
  • 20γρ βούτυρο
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το γιαούρτι.
  • Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα.
  • Βάζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρομένη και αλευρομένη φόρμα.
  • Διαλύουμε το κακάο στο γάλα και προσθέτουμε 5 κουταλιές από τη ζύμη.
  • Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και από επάνω το υπόλοιπο μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Αν θέλουμε ρίχνουμε από επάνω σοκολατένιο γλάσο.
Για το γλάσο
  • Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα ώσπου να λιώσει και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει και το περιχύνουμε το κέικ.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13980
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 20-01-2012 22:43
 
Πολύ ωραία ιδέα! Προσπαθώ να καταναλώνω μόνο αλεύρι ολικής και δε βρίσκω εύκολα συνταγές. Θα παραλείψω το γλάσο για πιο υγειινή εκδοχή.
 
Lily74
2. 04-03-2013 20:02
 
Αχ,πολύ ωραία συνταγή.Ελπίζω να είναι και νόστιμο!Κάνω δίαιτα κι έψαχνα να βρω λύσεις για γλυκό που να μπορώ,όμως,να το φάω χωρίς τύψεις.Κι εγώ θα παραλείψω το γλάσο,όπως την Lilly74. :grin
 
Eva1973

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/01/11 )