Υλικά
- 1 κουτί ζελέ φράουλα
- 1 κουτί κομπόστα ροδάκινο
- 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 600γρ γάλα 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- Μπισκότα τύπου digestive
- 1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση - Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Μόλις πήξει ελαφρώς προσθέτουμε τα ροδάκινα κομπόστα σε φέτες.
- Φτιάχνουμε την κρέμα ως εξής:
- Βράζουμε 500γρ γάλα. Στα 100γρ γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη.
- Μόλις βράσει το γάλα κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και το βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μία βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για τη βάση του γλυκού τριματίζουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε το κρυο βούτυρο με το μπισκότο.
- Το απλώνουμε σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο για 3 λεπτά ίσα να ξεραθεί το μπισκότο.
- Στη συνέχεια πάνω στη βάση απλώνουμε την κρέμα και από επάνω το ζελέ.
Πολύ ελαφρύ γλυκό. 'Οσον αφορά τον αριθμό μπισκότων βάζουμε τόσα ώστε να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 16492 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |