Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα λεμονιού Νο.01 (πικάντικα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 15/01/09
__003_400
Υλικά
Για τα μπισκότα
  • 400 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκους
  • ½ ποτηράκι του κρασιού καθαρό οινόπνευμα ή βότκα ή τσίπουρο
  • Φλούδα 1 λεμονιού χωρίς τη λευκή σάρκα.
  • Ξύσμα πολύ ψιλό από 1 λεμόνι
  • Αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)
  • ½ κ.γ τσίλι τριμμένο
Για την επικάλυψη
  • ½ φλ. νερό
  • ½ φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα
Βάζουμε τη φλούδα του λεμονιού σε ένα βαζάκι και ρίχνουμε το οινόπνευμα ή τη βότκα ή το τσίπουρο. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε ελαφρά. Αφήνουμε να σταθεί για 5-6 ημέρες. Αφαιρούμε τη φλούδα. Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και ανακατεύουμε με το ξύσμα. Χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα το βούτυρο με τους κρόκους, το οινόπνευμα, το τσίλι και τη ζάχαρη. Το μίγμα θα πρέπει να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας. Φροντίζουμε η ζύμη να μην γίνει σκληρή, πρέπει να κολλάει ελαφρά στο χέρι. Φτιάχνουμε μέτριες μπάλες με το χέρι και τις πατάμε ελαφρά ή κόβουμε με κουπ πατ. Απλώνουμε ένα φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Για την επικάλυψη

Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, με το χυμό λεμόνι και τη φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τη φλούδα. Ανακατεύουμε με την άχνη ζάχαρη και με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί για λίγο και επαναλαμβάνουμε.

Μυστικό
Εναλλακτικά μπορούμε με ένα κουτάλι να κάνουμε ένα βαθούλωμα, να γεμίσουμε με το γλάσο και να ψήσουμε μετά. Σε αυτή την περίπτωση η επικάλυψη να είναι πιο πηχτή.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 12205
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 16-01-2009 11:24
 
Πολύ νόστιμα μπισκοτάκια. Απ ότι βλέπω στη φωτό τα κάνεις αρκετά λεπτά. Που σημαίνει ότι ο χρόνος ψησίματος είναι ελάχιστος. Έτσι δεν είναι?
 
Mary
2. 17-01-2009 00:30
 
Είναι λίγος ο χρόνος ψησίματος και πρέπει να προσέχουμε γιατί αρπάζουν σχετικά εύκολα. Προσωπικά μου αρέσουν καλύτερα λίγο πιο παχία κάτι σαν κουραμπιεδάκια.
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/01/13 )