Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Ψωμί γιορτινό στεφάνι με ροκφόρ και καρύδια
Ψωμί γιορτινό στεφάνι με ροκφόρ και καρύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 15/01/09
_____006_400
Υλικά :
  • 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 3 κ.σ βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • ¼ κούπας νερό χλιαρό
  • ¼ κούπας γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό
Για τη γέμιση
  • 300 γρ. τυρί κατίκι ή άλλο κρεμμώδες τυρί
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 150 γρ. ροκφόρ σε κομματάκια
Εκτέλεση :
_____013_400

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τρίβουμε με το χέρι να γίνει το μείγμα σαν τραχανάς. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με το γάντζο του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10΄περίπου, μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική και απαλή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε παραλληλόγραμμα φύλλο 30x40 εκ. Απλώνουμε το κατίκι στην επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με το ροκφόρ και τα καρύδια. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κόβουμε κατά μήκος σε 2 κομμάτια.

Γυρίζουμε τα δύο κομμάτια της ζύμης με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.Τυλίγουμε τα κομμάτια σε πλεξούδα και σχηματίζουμε ένα στεφάνι.Βάζουμε το στεφάνι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα ή στους 200 βαθμούς σε κανονικό φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Μυστικό
  • Διατηρείτε 1 μήνα στην κατάψυξη. Πρέπει να το ξεπαγώσουμε αρκετές ώρες πριν το σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από το περιοδικό Αλφαβητάρι της μαγειρικής τόμος Χριστούγεννα
με κάποιες αλλαγές δικές μου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 10189
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 17-01-2009 12:37
 
Kristin δείχνει υπέροχο! 
Να σε ρωτήσω όταν λές να οτι διατηρείται στην κατάψυξη για ένα μήνα φαντάζομαι όχι γεμισμένο ε;
 
al1975
2. 17-01-2009 13:36
 
ΚristineS,γιορτινό και λαχταριστο δείχνει. Μπράβο σου :) 
Αγγελική απ ότι κατάλαβα, μάλλον γεμισμένο και ψημένο, αφού λέει το ξεπαγώνουμε καλά πριν το null σερβίρουμε.nullΆρα το έχουμε έτοιμο. Ας μας πει και η Κristine.
 
Fey
3. 17-01-2009 16:18
 
Παιδιά έτοιμο, ψημένο. Το έκανα την πρωτοχρονιά και παρόλο που είχα ενδοιασμούς όταν ξεπάγωσε ήταν καταπληκτικό.
 
KristineS
4. 18-01-2009 13:24
 
Πρέπει να εχει εξαιρετική γεύση. Είμαι σίγουρη θα μου αρέσει πολύ. Λατρεύω τα τυριά. Για την εμφάνιση δεν κάνω σχόλια, περιττεύουν. Μπράβο Χριστίνη μου. (Με γεια η φωτογραφική σου) :)
 
rena
5. 18-01-2009 14:22
 
Έχεις χρυσή καρδιά Ρενάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός