Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Μελιτζάνες μπουρεκάκια με Μοτσαρέλλα και Προσούτο
Μελιτζάνες μπουρεκάκια με Μοτσαρέλλα και Προσούτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 15/01/09
Υλικά : (Φτιάχνει 25 - 30 κομμάτια)
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 250 γρ μοτσαρέλλα κίτρινη σε μπαστούνι κομμένη σε φέτες του τοστ
  • 15 φέτες προσούτο
  • 1 ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • Αλάτι / πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
______015_400
Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές μακριές φέτες, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά σε τρυπητό. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τις φέτες του τοστ από τη φαρδιά πλευρά κάθετα σε τρία κομμάτια και το προσούτο στα δύο. Σε κάθε φέτα μελιτζάνας βάζουμε ένα κομμάτι Προσούτο και ένα κομμάτι Μοτσαρέλα.

Ρολάρουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας σφικτά και τη στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Βουτάμε τα ρολά στο αυγό, στη φρυγανιά μετά πάλι στο αυγό και τελειώνουμε με φρυγανιά.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Μυστικό

  • Μετά το πανάρισμα μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι από το Real Food Δεκέμβριος 2008 με δικές μου παρεμβάσεις.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 18747
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 31/03/11 )