Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παγωμένη πουτίγκα με κάστανα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 15/01/09
____041_400
Υλικά :
  • ¼ κούπας σταφίδες ψιλοκομμένες ξανθές
  • 300 γρ. κόκκινα και πράσινα κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα
  • 5 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπας κονιάκ
  • 3 αυγά
  • ½ κούπας γάλα
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 400 γρ. μαρμελάδα κάστανο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
Για την επικάλυψη
  • 100 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο
  • 1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
  • 1 φύλλο γκι
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα φρουτάκια με το κονιάκ. Θα χρειαστούμε μία φόρμα για πουτίγκα χωρητικότητας 5 ½ κουπών, την οποία στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τη βανίλια.Ανακατεύουμε με την κρέμα κάστανου. Στραγγίζουμε τα φρουτάκια και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στη φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 24 ώρες.

Για την επικάλυψη

Λειώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο, μέχρι να ρευστοποιηθεί. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφαιρούμε από τη φόρμα την πουτίγκα και βάζουμε σε μία πιατέλα. Λειάνουμε την επιφάνεια με βρεγμένα χέρια, περιχύνουμε με τη σοκολάτα και στολίζουμε με το γκι.

Η συνταγή είναι από το Real Food Δεκέμβριος 2008


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12247
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 10-01-2012 23:52
 
Φαίνεται τέλειο! Κρίμα που δεν το είχα δει να το έκανα στις γιορτές...
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/11/12 )