Ένα κέικ ντελικάτο και νόστιμο χωρίς αλέυρι από την πατρίδα της φίλης μου της Colette (Γαλλία)
Υλικά
- 6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 3/4 κούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά
- 1 1/2 κούπες αμύγδαλα (τα οποία τα κάνουμε στο blender σκόνη)
- 3 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
- γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη (3/4 κούπας) αρκετά μέχρι τα αυγά να ασπρίσουν. Χτυπάμε και τα ασπράδια μαρέγκα και με απαλές κινήσεις τα ενώνουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών καθώς και τα αμύγδαλα (που έχουμε κάνει σκόνη). Ψήνουμε σε ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει (εγώ στρώνω και μια λαδόκολλα κάτω) στους 175 C για περίπου 45'. Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με την πορτοκαλάδα και την μία κουταλιά ζάχαρη (βράζουμε 5') και αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο (και το αφήσουμε περίπου 15'), ξεφορμάρουμε, ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι κουταλιά κουταλιά επάνω και γαρνίρουμε με λεπτές φετούλες γλυκο πορτοκαλιού. Bon appètit
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 14063 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |