Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ πορτοκάλι Νο.02 (χωρίς αλεύρι)
Κέικ πορτοκάλι Νο.02 (χωρίς αλεύρι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Παρασκευή, 16/01/09
Ένα κέικ ντελικάτο και νόστιμο χωρίς αλέυρι από την πατρίδα της φίλης μου της Colette (Γαλλία)
Υλικά
  • 6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 3/4 κούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά
  • 1 1/2 κούπες αμύγδαλα (τα οποία τα κάνουμε στο blender σκόνη)
  • 3 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)
  • γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη (3/4 κούπας) αρκετά μέχρι τα αυγά να ασπρίσουν. Χτυπάμε και τα ασπράδια μαρέγκα και με απαλές κινήσεις τα ενώνουμε.
Προσθέτουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών καθώς και τα αμύγδαλα (που έχουμε κάνει σκόνη).
Ψήνουμε σε ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει (εγώ στρώνω και μια λαδόκολλα κάτω) στους 175 C για περίπου 45'.
Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με την πορτοκαλάδα και την μία κουταλιά ζάχαρη (βράζουμε 5') και αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο (και το αφήσουμε περίπου 15'), ξεφορμάρουμε, ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι κουταλιά κουταλιά επάνω και γαρνίρουμε με λεπτές φετούλες γλυκο πορτοκαλιού.

Bon appètit


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 12401
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 17-01-2009 12:04
 
πραγματικα φοβερη αυτη η εκδοχη με την αμυγδαλοψιχα ..αντικαθιστα πολυ καλα το αλευρι.θα το δοκιμασω.
 
margarita79
2. 17-01-2009 12:10
 
πολύ ωραία ιδέα, και Γαλλική!!!, κι έχω και γλυκό πορτοκάλι.Οι δοκιμές αργότερα όμως !!!! :? :? :?
 
xanthibax
3. 17-01-2009 17:32
 
Εξαιρετική ιδέα Κάτια!!! :zzz  
Να σου πω, ήξερες που έκανα γλυκό πορτοκάλι (υπό τις οδηγίες της Ξανθής βεβαίως βεβαίως) και δημοσίευσες αυτή τη συνταγή; Θα τη δοκιμάσω σίγουρα και θα σου πω εντυπώσεις. Με ιντριγκάρει πολύ το σιρόπι με πορτοκάλι...
 
despoinaki
4. 18-01-2009 00:58
 
Λοιπόν κορίτσια να προσθέσω και κάτι που ξέχασα να γράψω. Τα αμύγδαλα δεν χρειάζεται να είναι ξεφλουδισμένα. Επίσης να σας πω ότι όταν κάνω δίαιτα είναι το γλυκό που τρώω αντικαθιστώντας την ζάχαρη με splenda :roll
 
GIANNAKOPOULOU
5. 18-01-2009 02:02
 
Κάτια να σε ρωτήσω κάτι μια και ανέφερες τη μαγική λέξη:δίαιτα :)  
Λες να γίνεται με ασπαρτάμη ή φρουκτόζη; :? 68152
 
Fey
6. 18-01-2009 23:46
 
Φαίη μου ειλικρινά δεν γνωρίζω. Εγώ σίγουρα δεν θα έβαζα ασπαρτάμη (δεν είναι και το καλύτερο) αλλά δοκίμασε φρουκτόζη. Να σου πω όμως ότι νομίζω πως από άποψη θερμίδων η φρουκτόζη είναι περίπου ίδια με την κανονκή ζάχαρη. Είμαι σίγουρη όμως πως θα βρεις splenda που είναι φυτικής προέλευσης και η περιεκτικότητά της σε υδατάνθρακες είναι χαμηλή. ΑΧΧΧΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ..........
 
GIANNAKOPOULOU

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός