Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρακόμελο Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 17/01/09
Υλικά
  • Ρακί γνήσιο, όσα σφηνάκια θέλουμε
  • μέλι,1/2 κουταλακι γλυκού ανά σφηνάκι
  • 1 ξυλάκι κανέλας ή αν προτιμαμε τριμμένη
  • Τοσα γαρυφαλλάκια όσα και τα σφηνάκια
Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρακί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά πολύ προσεκτικά για να μη μας φουσκώσει και χυθεί γιατί επειδή περιέχει πολύ οινόπνευμα μπορεί να πάρει φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι.
Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε και σερβίρουμε, μοιράζοντας σε κάθε σφηνάκι κι από ένα γαρυφαλάκι.
Διατηρούμε το ποτό ζεστό μέχρι να το καταναλώσουμε.

Στην υγειά σας!!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12296
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 18-01-2009 19:37
 
Ρακόμελο δοκίμασα πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι και ήταν θεικό. Τώρα ξέρω και πως γίνεται.......(άντε να βρεις ρακί στην Οττάβα) :cry Δεν θα έρθει το καλοκαίρι όμως :p θα γεμίσω τις βαλίτσες μου ρακί
 
GIANNAKOPOULOU
2. 18-01-2009 22:53
 
Σωστή κίνηση 8) με τις θερμοκρασίες εκεί θα είναι ότι πρέπει. Μπορεί να βρεις αν ψάξεις. Το κάνουν και με τσίπουρο αλλά δεν είναι το ίδιο. Το αυθεντικό είναι με ρακί κι αν βρεις και κρητικό είναι το καλύτερο :zzz
 
Fey
3. 23-01-2010 11:12
 
Fey πολύ ωραίο,το έφτιαξα,αν και απ'ότι ξέρω εδώ στην Κρήτη το γνήσιο ρακόμελο δεν φτιάχνεται ακριβώς έτσι.Επίσης,θέλει λίγη προσοχή η ρακί γιατί αν είναι πολύ δυνατή οι αναθυμιάσεις μόλις τη ζεστάνεις είναι έντονες και την ακούς κανονικά! :zzz
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 18/06/14 )