Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια
Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 18/01/09
___640x480_400
Υλικά
  • Ένα κουτί μείγμα για κρέπες (η εύκολη λύση)
  • ½ κιλό σπανάκι
  • Λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι στο μούλτι)
  • 1 φλιτζάνι ξερά μανιτάρια ή 1 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • Μισό φλιτζάνι κρασί
  • Αλάτι πιπέρι
  • Τυριά (ρεγκάτο, γκούντα) ή ότι άλλο εσείς θέλετε (2 κούπες τριμμένα )
  • Γάλα εβαπορέ 1 κούπα
Διαδικασία
  • Διαλύουμε το μείγμα για κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες και ψήνουμε κρέπες βάζοντας κάθε φορά 1 φλιτζανάκι σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι ή ,για όσους έχουν, στην ειδική συσκευή για κρέπες.
  • Το μείγμα αυτό βγάζει περισσότερες από ότι θα χρειαστείτε για αυτά τα υλικά που σας δίνω. Μπορείτε να τις κάνετε με άλλη γέμιση της αρεσκείας σας!!
  • Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι συνεχίζουμε με το σπανάκι και προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε μουλιάσει στο κρασί με λίγο νεράκι.
  • Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο μέχρι να μην έχει υγρά.
  • Τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε τα μισά στο μείγμα .
  • Τοποθετούμε 1 καλή κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε κρέπα και την τυλίγουμε σε ρολό με τα άκρα της διπλωμένα προς τα μέσα.
  • Τοποθετούμε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψάκι σκορπάμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με το γάλα αδιάλυτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για μισή ώρα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 23957
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 18-01-2009 21:28
 
Πολύ ωραίο στην εμφάνιση και είμαι σίγουρη πως θα είναι ωραίο και στη γεύση, Ξανθή. Ξερά μανιτάρια δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Διαφέρουν πολύ από τα φρέσκα ή από την κονσέρβα; Και πόση ώρα τα μουλιάζουμε; :? :? :?
 
despoinaki
2. 19-01-2009 15:04
 
Δέσποινα τα ξερά μανιτάρια υπάρχουν σε σακουλάκι προέλευσης Γρεβενών σε καταστήματα με προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Για το μούλιασμα, έχεις δίκιο θα το προσθέσω, θέλουν μισή ώρα. Μπορείς όμως να βάλεις ψιλοκομμένα κονσέρβας.
 
xanthibax
3. 24-04-2009 15:42
 
Καλά, η συνταγη πρέπει να είναι τέλεια!!! :zzz  
Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε.... 8)
 
faten

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/05/10 )