Υλικά
- Ένα κουτί μείγμα για κρέπες (η εύκολη λύση)
- ½ κιλό σπανάκι
- Λίγο λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι στο μούλτι)
- 1 φλιτζάνι ξερά μανιτάρια ή 1 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένα
- Μισό φλιτζάνι κρασί
- Αλάτι πιπέρι
- Τυριά (ρεγκάτο, γκούντα) ή ότι άλλο εσείς θέλετε (2 κούπες τριμμένα )
- Γάλα εβαπορέ 1 κούπα
Διαδικασία - Διαλύουμε το μείγμα για κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες και ψήνουμε κρέπες βάζοντας κάθε φορά 1 φλιτζανάκι σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι ή ,για όσους έχουν, στην ειδική συσκευή για κρέπες.
- Το μείγμα αυτό βγάζει περισσότερες από ότι θα χρειαστείτε για αυτά τα υλικά που σας δίνω. Μπορείτε να τις κάνετε με άλλη γέμιση της αρεσκείας σας!!
- Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι συνεχίζουμε με το σπανάκι και προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε μουλιάσει στο κρασί με λίγο νεράκι.
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο μέχρι να μην έχει υγρά.
- Τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε τα μισά στο μείγμα .
- Τοποθετούμε 1 καλή κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε κρέπα και την τυλίγουμε σε ρολό με τα άκρα της διπλωμένα προς τα μέσα.
- Τοποθετούμε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψάκι σκορπάμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με το γάλα αδιάλυτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για μισή ώρα.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 23957 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |