Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Cheesecake Νο.08 (ελληνικό με κατίκι και ξυνομυζήθρα)
Cheesecake Νο.08 (ελληνικό με κατίκι και ξυνομυζήθρα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kotsikos   
Κυριακή, 18/01/09
Συστατικά:
  • Για τη κρέμα
  • 600 γρ. κατίκι
  • 600 γρ. ξυνομυζήθρα
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
Για τη βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive 400 γρ.
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες:
  • Ετοιμάζουμε τη βάση με τα μπισκότα. Τα τρίβουμε στο πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τα απλώνουμε στο ταψί.
  • Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Για τη κρέμα χτυπάμε τα δυο τυριά στο μίξερ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος. Κρατάμε 1/3 φλ. κρέμα και τη ζεσταίνουμε για να λιώσουμε τελείως τη μουσκεμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε τη ζελατίνα με το μείγμα των τυριών και απλώνουμε στο ταψί.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί για να σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο η σάλτσα με φρέσκιες φράουλες (χτυπάμε στο μπλέντερ φράουλες με λίγη ζάχαρη και ελάχιστο χυμό λεμονιού).
Από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα "Κάθε Μέρα Σεφ"

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6933
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός