Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Αρνάκι με σελινόριζα και σάλτσα μελιού
Αρνάκι με σελινόριζα και σάλτσα μελιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 18/01/09
___640x480_400_01

Αφιερωμένο στον Αλέξη , φίλο, που το έφαγε σε εστιατόριο με "σκούφους" με έβαλε στον πειρασμό των πειραματισμών,κι όταν το δοκίμασε είπε ότι το πλησίασα αρκετά.

Λέτε να πάρω κι εγώ "σκούφους"!!!!χαχαχαχαχα
Υλικά
  • 1 κιλό αρνάκι από μπούτι κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Αλάτι πιπέρι
  • ½ ποτήρι λάδι
  • Σελινόριζα
Διαδικασία
  • Σοτάρουμε το κομμάτια του αρνιού, σε κατσαρόλα πλατιά, και από τις δύο πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα στο κρεμμύδι μας.
  • Βάζουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το μέλι και την κανέλα στο κρασί . Περιχύνουμε το κρέας με αυτό το μείγμα και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να έχει μαλακώσει αρκετά και να έχει όμως αρκετή σάλτσα.
  • Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε φέτες 2 εκατοστών περίπου.
  • Βγάζουμε ξανά τα κομμάτια του κρέατος και τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια της σελινόριζας. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ξαναβάζουμε από πάνω και το κρέας.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά κουνάμε την κατσαρόλα μόνο.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο πάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.
  • Συνοδεύεται πολύ ωραία με κόκκινο ξηρό κρασί.

Καλή επιτυχία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12101
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-01-2009 23:49
 
Δεν ξέρω για του σκούφους του Αλέξη, εσύ πάντως παίρνεις όλους τους σκούφους της μάσας. Και επειδή δεν μου αρέσει το αρνί λέω να το δοκιμάσω με μοσχάρι. Τι έχετε να πείτε ωραία μου για αυτήν την πρωτοβουλία μου? :p
 
GIANNAKOPOULOU
2. 19-01-2009 12:01
 
Όχι μόνο τους σκούφους Κάτια, αλλά και τα γάντια, τα κασκόλ και τις κάλτσες! :grin :grin Η Ξανθή είναι γκράντε μαγείρισσα, οπότε τις αξίζουν! Και αυτό το φαγητό φαίνεται τέλειο!
 
Mary
3. 19-01-2009 21:16
 
Και μονο που το βλεπεις λιγωνεις μπραβο σου φαινεται υπεροχο.
 
iwanna
4. 20-01-2009 01:27
 
Τα κατάφερες τελικά.Εδώ αξίζουν τα χρυσά πιρούνια πολλών καρατίων γιατί χωρίς καν να το δοκιμάσεις το έφτιαξες.Τα θερμά μου συγχαρητήρια. :zzz
 
Line

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/12/15 )