Οι λουκουμάδες είναι ένα γλυκό που αγαπάμε πολύ. Το κάνουμε συχνά για να καταναλώνουμε και το ωραίο μέλι που παράγουν οι μέλισσες του άντρα μου. Υλικά - 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- λίγο αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα (προαιρετικό)
- 1 φλιτζάνι μέλι για το μέλωμα κανέλα
- καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση Σε μια βαθιά λεκάνη ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 50ο, σκεπασμένη με μια πετσέτα μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας. Μόλις φουσκώσει, αρχίζουμε το τηγάνισμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη ζύμη και τηγανίζουμε. Γυρίζουμε συχνά τους λουκουμάδες μας για να ψηθούν καλά από όλες τις μεριές. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τους περιχύνουμε με το μέλι, το οποίο το έχουμε ζεστάνει σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά για να γίνει πιο ρευστό. Αν μας αρέσει, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 13929 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |