Μία κυπριακή συνταγή (την φτιάχνουν στα χωριά της Μόρφου), ιδανική και για νηστεία
Υλικά
- 4 ποτήρια αλεύρι
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 φακελλάκι μαγιά ξερή
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα φρέσκια και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 400 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσι
- δυόσμος ξερός
- αλάτι με προσοχή
- νερό αν χρειαστεί
Εκτέλεση
Τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι. Ζεσταίνουμε την πορτοκαλάδα (να είναι χλιαρή) και την προσθέτουμε μαζί με την μαγιά και το ξύσμα πορτοκαλιού στο αλεύρι. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε και νερό αν χρειάζεται. Αφήνουμε την ζύμη για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το δυόσμο, τις ελιές και ίσως λίγο αλάτι. Ζυμώνουμε (δεν μας ανησυχεί αν η ζύμη σε αυτή την φάση κολλάει) και αφήνουμε να ξεκουραστεί πάλι για 1/2 ώρα. Την ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί για περίπου 1 ώρα στους 200 Κελσίου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Να σημειώσω ότι την έχω δει και σαν φρατζόλα (και όχι σαν πίτα) Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 29699 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |