Παραδοσιακή συνταγή από τη Θεσσαλία και πολύ ωραίο μεζεδάκι.
Υλικά - 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο μαζί με την καρδιά(εγώ δεν την χρησιμοποιώ)
- 2 κρεμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κασέρι πικάντικο τριμμένο
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού φυτίνη
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση - Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το συκώτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα τυριά, το λάδι, το βούτυρο, το λεμόνι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με το χέρι πάρα πολύ καλά.
- Παίρνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το τυλίγουμε πολύ σφιχτά.
- Τυλίγουμε ξανά το δέμα σε αλουμινόχαρτο
- Τοποθετούμε το πακέτο σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 2 ώρες.
- Το σερβίρουμε ζεστό μέσα στη λαδόκολλα, μαζί με τη σάλτσα που έχει μείνει.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 19110 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |