Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Σκαλοπινια γαλοπουλας με σαλτσα φρουτων
Σκαλοπινια γαλοπουλας με σαλτσα φρουτων Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Σάββατο, 24/01/09
Υλικα
  • 1 κιλο φιλετο γαλοπουλας κομμενο σε μετριες φετες
  • αλατι-πιπερι
  • 2 κ. της σουπας ελαιολαδο
  • 1 κοκκινη πιπερια γλυκια καθαρισμενη και κομμενη σε λεπτες λωριδες
  • 6 φρεσκα κρεμμυδακια κομμενα σε μετρια κομματια
  • 1 1/2 φλ.ζωμο κοτας
  • ¾ φλ.φρεσκο χυμο πορτοκαλιου
  • 1 κ της .σουπας μηλοξιδο
  • ½κ.του γλυκου ψιλοκομμενο φρεσκο τζιτζερ
  • 1/4κ.του γλυκου μπαχαρι σε σκονη
  • 1κ. της σουπας βουτυρο
  • 3/4φλ.ξερα δαμασκηνα κομμενα σε φετες
  • 2 κ.της σουπας ξερα βερικοκα κομμενα σε λεπτες φετες
Εκτελεση
  • Πλενουμε και σκουπιζουμε καλα τα φιλετα της γαλοπουλας.Τα πασπαλιζουμε με αλατι και πιπερι.
  • Ζεσταινουμε το λαδι σε ενα μεγαλο τηγανι η κατσαρολα και τηγανιζουμε τα φιλετα σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες και να ψηθουν στο κεντρο τους.
  • Τα βγαζουμε απο το σκευος με τρυπητη κουταλα και τα μεταφερουμε σε μια πιατελα διατηρωντας τα ζεστα.
  • Στο λαδι και στο λιπος που εμεινε στο σκευος σωταρουμε τις λωριδες της πιπεριας για 2 λεπτα. Προσθετουμε τα φρεσκα κρεμμυδακια και συνεχιζουμε το σωταρισμα για αλλο 1 λεπτο μεχρι ολα τα λαχανικα να μαλακωσουν ελαφρα αλλα να παραμεινουν τραγανα.
  • Τα βγαζουμε απο το σκευος και τα διατηρουμε ζεστα.
  • Ριχνουμε στο σκευος το ζωμο της κοτας,το μηλοξιδο,το χυμο του πορτοκαλιου,το τζιτζερ και το μπαχαρι και μαγειρευουμε αυτο το μιγμα σε δυνατη φωτια ανακατευοντας διαρκως μεχρι να μειωθουν τα υγρα του.Χαμηλωνουμε τη φωτια και προσθετουμε το βουτυρο ανακατευοντας μεχρι να λειωσει.
  • Προσθετουμε τα δαμασκηνα και τα βερικοκα καθως και το μιγμα με την πιπερια και τα φρεσκα κρεμμυδακια που αφησαμε κατα μερος.
  • Συνεχιζουμε το μαγειρεμα μεχρι να ζεσταθουν καλα ολα τα υλικα.
  • Για να σερβιρουμε μοιραζουμε τα φιλετα σε πιατα και τα περιχυνουμε με τη σαλτσα φρουτων.
Συνοδευουμε με σαλατα εποχης.

Καλη σας ορεξη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3532
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-01-2009 22:38
 
Ιωάννα σ΄ευχαριστώ πολύ. Θα το φτιάξω σύντομα
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός