Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φασολάδα καυτερή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Κυριακή, 25/01/09
faye_026_400
Υλικά
  • 1/2 κιλό φασόλια μέτρια ((όχι ψιλά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1-2 μικρές καυτερές πιπερίτσες (τουρκάκια) τρμμένα
  • 1 τομάτα ξεφλουδισμένη και χαραγμένη στα 4
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
faye_015faye_022_01faye_012_01
  • Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό να μουλιάσουν.
  • Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει.
  • Τα βράζουμε για ένα τέταρτο.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα καθαρό κρύο νερό και προσθέτουμε τα φασόλια, το σέλινο, το καρότο, τις πιπεριές και την τομάτα ολόκληρη.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά κρύο νερό, όταν χρειάζεται και όχι όλο απ την αρχή.
  • Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να χυλώσουν.

Σερβίρουμε με 2 τρόπους:

  • Προσθέτουμε λεμόνι και συνοδεύουμε με αλμυρά.
  • Κόβουμε χωριάτικο λουκάνικο σε φετούλες, το τηγανίζουμε ελαφρά και το προσθέτουμε στο φαγητό. Σερβίρουμε προσθέτοντας λεμόνι.

Καλή σας όρεξη και μην ξεχάσετε το κρασάκι!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11951
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/10/10 )