Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- χυμός από ένα λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- καρότο-σέλινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες.Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρέας από όλες τις μεριές, προσθέτετε το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και λίγο σέλινο (καλό είναι τα λαχανικά να μην τα βάλετε από την αρχή στην κατσαρόλα γιατί θα λιώσουν.) Βάζετε λίγο νερό αλατοπίπερο, 1 φύλλο δάφνης ,κλείνετε το καπάκι και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί για 2 ώρες περίπου ή αν το βάλετε στη χύτρα για 35-40 λεπτά περίπου. Δυαλύετε λίγο αλεύρι στο χυμό του λεμονιού,προσθέτετε στο μίγμα λίγο ζουμί από το κρέας , ανακατέυετε καλά να γίνει χυλός και περιχύνετε στο κρέας, ανακατέυοντας ελαφρά.Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδέυσετε με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 26887 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |