Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μοσχάρι λεμονάτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από melita   
Κυριακή, 25/01/09
Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • καρότο-σέλινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες.Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρέας από όλες τις μεριές, προσθέτετε το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και λίγο σέλινο (καλό είναι τα λαχανικά να μην τα βάλετε από την αρχή στην κατσαρόλα γιατί θα λιώσουν.)
Βάζετε λίγο νερό αλατοπίπερο, 1 φύλλο δάφνης ,κλείνετε το καπάκι και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί για 2 ώρες περίπου ή αν το βάλετε στη χύτρα για 35-40 λεπτά περίπου.
Δυαλύετε λίγο αλεύρι στο χυμό του λεμονιού,προσθέτετε στο μίγμα λίγο ζουμί από το κρέας , ανακατέυετε καλά να γίνει χυλός και περιχύνετε στο κρέας, ανακατέυοντας ελαφρά.Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα και σερβίρετε.

Μπορείτε να το συνοδέυσετε με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 25016
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 26-01-2009 14:21
 
Σίγουρα θα είναι νόστιμο! :upset
 
atalanth
2. 26-01-2009 15:00
 
Σε ευχαριστώ Χαρά, είναι πολύ νόστιμο. :grin
 
melita
3. 26-01-2009 19:09
 
Πολύ ωραίο το μοσχαράκι σου Μελίτα θα το δοκιμάσω αυτή τη βδομάδα.
 
iwanna
4. 27-01-2009 08:47
 
πολύ νόστιμο και εύκολο σε ευχαριστούμε :)
 
rosa
5. 27-01-2009 14:00
 
Σας ευχαριστω κορίτσια :zzz
 
melita
6. 18-07-2011 13:55
 
Μολις το βρηκα και αυτη την στιγμη μαγειρευετε!!! :)
 
ele

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )