Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φρυγαδέλια Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Δευτέρα, 26/01/09
.jpg_400_09
Υλικά
  • 4 αρνίσια συκωτάκια
  • 2 αρνίσιες μπόλιες
  • Εντεράκια
  • Ξύδι
  • Αλάτι / Πιπέρι
Για τη μαρινάδα
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.σ διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, θρούμπι)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα αρνίσια συκωτάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 1 ½ ώρα. Ανακατεύουμε κάθε ½ ώρα. Πλένουμε πολύ καλά τα αντεράκια μέσα έξω με κρύο νερό και ξύδι. Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα συκωτάκια. Απλώνουμε τη μπόλια και την κόβουμε σε κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε συκωτάκια, τα τυλίγουμε σαν πακετάκι με τη μπόλια και μετά με τα αντεράκια. Αραδιάζουμε τα φρυγαδέλια σε ένα πυρέξ, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μαρινάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 14145
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-01-2009 00:01
 
Υπέροχα τα φρυγαδέλια σου Κριστίν. Εγώ τα έχω φάει στη Λευκάδα χωρίς όμως τα εντεράκια. Σκέτο συκώτι με μπόλια. Πάντως είτε με αυτά είτε χωρίς είναι τέλεια. Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε. :upset :upset
 
Mary
2. 28-01-2009 09:51
 
Συμφωνώ με την Μαίρη. Τα φρυγαδέλια είναι κομμάτια απο σκέτο συκώτι τυλιγμένα σε μπόλια και περασμένα σε σούβλα για να ψηθούν :roll και εγώ στην Λευκάδα τα δοκίμασα για πρώτη φορά,ειναι νομίζω τοπική συνταγή :)
 
YANNA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )