Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυροπιτάκια Νο.05 (με ροκφόρ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Δευτέρα, 26/01/09
_25__2009_003_400
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για την κρέμα
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 ½ κ.σ νισεστέ
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο γάλα. Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα τυροπιτάκια

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και λαδώνουμε το πάνω-πάνω. Τρίβουμε τη φέτα, το ροκφόρ και το ανθότυρο ή τη μυζήθρα μέσα στην κρέμα και προσθέτουμε το δυόσμο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα τρίγωνα.

Αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Μυστικό

Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος υπάρχει δυνατότητα να τον αντικαταστήσουμε με δυόσμο. Γίνονται πικάντικα αν στη γέμιση προσθέσουμε ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και ροδέλες πράσινης ελιάς. Αν δεν μας αρέσει το ροκφόρ μπορούμε απλά να αυξήσουμε την ποσότητα της φέτας κατά 100 γρ και να αφαιρέσουμε το ροκφόρ

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 14972
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 27-01-2009 10:33
 
Να το δοκιμάσουμε Κρις, σίγουρα θα είναι υπέροχα! Μοιάζουν λίγο με της Μαίρης αν θυμάμαι καλά τα οποία είναι και αυτά νοστιμότατα! :upset
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )