Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Λαγός με κρασί και κάστανα
Λαγός με κρασί και κάστανα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τρίτη, 05/06/07

Υλικά: 2 κιλά, σε μερίδες, Λαγός
1/2 κιλό καθαρισμένα Κάστανα
1/2 κιλό Κρεμυδάκια στιφάδου
1/4 κούπας Βούτυρο
1/4 κούπας Λάδι
1/4 κούπας Αλεύρι
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
1 λίτρο Κρασί λευκό ξηρό
2 φύλλα Δάφνη
1 ξυλαράκι Κανέλα
6 κόκκους Γαρίφαλο
10 κόκκους Μπαχάρι
10 κόκκους Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλύντε καλά το λαγό και ξεπλύντε τον με ξύδι. Κόψτε τον σε μερίδες. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και βάλτε τα κομμάτια του λαγού μέσα σ' αυτή κι αφήστε τα στο ψυγείο 24 ώρες. Βάλτε τα κάστανα από την προηγούμενη σε νερό, να σταθούν 24 ώρες.

Για να καθαρίστε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, βουτήξτε τα σε νερό που βράζει κι αφήστε τα να σταθούν 30' μέσα σ' αυτό. Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετέ σ' αυτό λίγα, λίγα τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα. Στραγγίστε τα. Στο ίδιο λίπος σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού, αφού πρώτα τα βγάλετε από τη μαρινάτα, τα στραγγίσετε καλά και τα αλευρώσετε.

Περάστε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτε τη στην κατσαρόλα με τα κομμάτια του λαγού. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, 3 νέα φύλλα δάφνης, 6-8 κόκκους μπαχάρι και πιπέρι. Σκεπάστε και βράστε το λαγό 20'. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια, 2-3 σκελίδες σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα.

15 λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό, ρίξτε κι ανακατέψτε τα κάστανα. Εάν τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα μαλακώσουν, πριν δέσει η σάλτσα στραγγίστε τη σε μια κατσαρόλα και συμπυκνώστε την. Οταν δέσει, ρίξτε τη στην κατσαρόλα με το στιφάδο. Βάλτε τα κομμάτια του λαγού σε μια μεγάλη βαθουλή πιατέλα στο κέντρο κι αραδιάστε τριγύρω τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα, προσέχοντας να μη χαλάσει η φόρμα τους. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )