Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Ομελέτα με λουκάνικο και πορτοκάλι
Ομελέτα με λουκάνικο και πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Δευτέρα, 26/01/09
_25__2009_002_400
Υλικά
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 λουκάνικο με πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πατάτα κομμένη σε μέτριες ροδέλες
  • 2 κ.σ κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς τριμμένο
  • 1 σφηνάκι γάλα
  • ½ κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ξεροψηθούν. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τηγανίζουμε και τα λουκάνικα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε από το σκεύος το λάδι που τηγανίσαμε και το σκουπίζουμε. Ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πατάτες. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στο τηγάνι και σκεπάζουμε με καπάκι. Αφήνουμε να ψηθεί καλά η μία πλευρά της ομελέτας πριν γυρίσουμε και την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Μυστικό

Μπορούμε αντί για λουκάνικο με πορτοκάλι να βάλουμε λουκάνικο με πράσο και να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκι με 1-2 πράσα. Σε αυτή την περίπτωση δεν βάζουμε ξύσμα πορτοκαλιού.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12078
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )