Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ζελέ με φρούτα -Δροσερό επιδόρπιο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 26/01/09
p4270064_400

Ενα εντυπωσιακο και δροσερο επιδορπιο.Συνηθως το φτιαχνω με γευση ανανα.Μπορειτε να το δοκιμασετε με οτι γευση σας αρεσει.

Υλικά

  • 2 ζελεδακια οτι γευση σας αρεσει
  • 2 κεσεδακια γιαουρτι
  • μισο κιλο φραουλες ή 1 κονσερβα ανανα
  • λιγο κονιακ και ζαχαρη για τη γαρνιτουρα με φραουλες

Εκτέλεση

  • Λαδωνουμε ελαφρα με λιγο καλαμποκελαιο μια φορμα με τρυπα του κεικ.
  • Διαλυουμε σε ενα ποτηρι ζεστο νερο το πρωτο ζελεδακι και με συρμα μεσα σε ενα μπολ ανακατευομε καλα τα 2 γιαουρτακια με το ζελε.
  • Αδειαζουμε το περιεχομενο στη φορμα μας και αφηνουμε να κρυωσει καλα.
  • Φτιαχνουμε το δευτερο ζελε συμφωνα με τις οδηγιες παρασκευης(συνηθως διαλυουμε σεενα ποτηρι ζεστο νερο καιπροσθετουμε και ενα ποτηρι κρυο νερο).
  • Προσθετουμε λιγες ψιλοκομμενες φραουλες ή οτι αλλο φρουτο εχουμε επιλεξει.
  • Το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και το ριχνουμε στη φορμα μας πανω απο το πρωτο μειγμα.
  • Το βαζουμε στο ψυγειο και οταν εχει κρυωσει καλα χαραζουμε γυρω γυρω με ενα μαχαιρι και βουταμε τη φορμα για λιγα δευτερολεπτα σε καυτο νερο ωστε να ξεφορμαριστει ομρφα το γλυκο μας.
  • Οταν θελουμε να σερβιρουμε γαρνιρουμε με φραουλες στις οποιες εχουμε βαλει κονιακ και ζαχαρη.

Συμβουλη

Αν το φτιαξουμε με κονσερβα ανανα κραταμε το χυμο και αντι για 2 ποτηρια νερο στην παρασκευη του δευτερου ζελε βαζουμε ενα ποτηρι νερο και ενα ποτηρι χυμο ανανα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 17145
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 27-01-2009 10:30
 
Μαργαριτούλα τι ωραία πράγματα είναι αυτά πρωί πρωί??????? :upset :upset
 
atalanth
2. 27-01-2009 11:40
 
Λαχταριστό είναι Μαργαρίτα και πολύ ελαφρύ.Πολύ ωραίο γίνεται και με πορτοκάλι για τώρα το χειμώνα και με ροδάκινο το καλοκαίρι :p
 
Fey
3. 27-01-2009 13:03
 
Μαργαριτούλα μου, είναι άπαιχτο !!!!!!! 
τι ωραία παρουσίαση - τι αρώματα - τι ωραία φωτογραφία!!! ετσι μου έρχεται να βουτήξω κατευθείαν.
 
mb04
4. 27-01-2009 13:58
 
Μαργαρίτα, φοβερο !!!!και η φωτογραφία καταπληκτικη.Μπράβο σου!! :eek
 
melita
5. 27-01-2009 16:27
 
μαργαρίτα, συγχαρητήρια για τη φαντασία σου στη διακόσμηση. Μια απλή ιδέα την μεταμόρφωσες σε πιάτο επίδειξης
 
ArXoS
6. 27-01-2009 16:49
 
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο. Ελαφρύ και άκρως εντυπωσιακό.
 
ekaterini
7. 27-01-2009 17:17
 
παιδια ειλικρινα σας ευχαριστω πολυ...στην ουσια ενα ζελε ειναι :grin  
fey εχεις δικιο και με αλλα φρουτα θα ταιριαζε παρα πολυ ωραια φτανει να βρουμε αντιστοιχες γευσεις σε ζελε..αληθεια εχεις δει ζελε πορτοκαλι? 
ekaterini οντως ειναι πολυ ελαφρυ να φανταστεις εγω εβαλα ζελεδακια λαιτ που κυκλοφορουν στα σ/μ και γιαουτακια 2%. 
χαιρομαι που σας αρεσε!!
 
margarita79
8. 27-01-2009 19:48
 
Μαργαρίτα πορτοκάλι υπάρχει, αλλά σκέφτομαι ότι και για τα φρούτα που δεν υπάρχει αντίστοιχο ζελέ μπορούμε να χρησιμοποιοιήσουμε ζελατίνη διαλυμένη στο χυμό των φρούτων που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ή στο χυμό της κονσέρβας. :)
 
Fey
9. 27-01-2009 19:49
 
α πολυ ωραια ιδεα οντως..δεν το ειχα σκεφθει!!ευχαριστω
 
margarita79
10. 28-01-2009 00:31
 
Μαργαρίτα πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!!Ο συνδιασμός με το γιαούρτι μου αρέσει πολύ!!!μια άλλη σκέψη για δροσερό κι ελαφρύ γλυκό!!!
 
xanthibax
11. 28-03-2009 20:31
 
Ελαφρύ, δροσιστικό και αρκετά γρήγορο. 
 
Υπέροχο γλύκισμα!! :)
 
mariamg

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 12/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός