Ενα εντυπωσιακο και δροσερο επιδορπιο.Συνηθως το φτιαχνω με γευση ανανα.Μπορειτε να το δοκιμασετε με οτι γευση σας αρεσει. Υλικά
- 2 ζελεδακια οτι γευση σας αρεσει
- 2 κεσεδακια γιαουρτι
- μισο κιλο φραουλες ή 1 κονσερβα ανανα
- λιγο κονιακ και ζαχαρη για τη γαρνιτουρα με φραουλες
Εκτέλεση
- Λαδωνουμε ελαφρα με λιγο καλαμποκελαιο μια φορμα με τρυπα του κεικ.
- Διαλυουμε σε ενα ποτηρι ζεστο νερο το πρωτο ζελεδακι και με συρμα μεσα σε ενα μπολ ανακατευομε καλα τα 2 γιαουρτακια με το ζελε.
- Αδειαζουμε το περιεχομενο στη φορμα μας και αφηνουμε να κρυωσει καλα.
- Φτιαχνουμε το δευτερο ζελε συμφωνα με τις οδηγιες παρασκευης(συνηθως διαλυουμε σεενα ποτηρι ζεστο νερο καιπροσθετουμε και ενα ποτηρι κρυο νερο).
- Προσθετουμε λιγες ψιλοκομμενες φραουλες ή οτι αλλο φρουτο εχουμε επιλεξει.
- Το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και το ριχνουμε στη φορμα μας πανω απο το πρωτο μειγμα.
- Το βαζουμε στο ψυγειο και οταν εχει κρυωσει καλα χαραζουμε γυρω γυρω με ενα μαχαιρι και βουταμε τη φορμα για λιγα δευτερολεπτα σε καυτο νερο ωστε να ξεφορμαριστει ομρφα το γλυκο μας.
- Οταν θελουμε να σερβιρουμε γαρνιρουμε με φραουλες στις οποιες εχουμε βαλει κονιακ και ζαχαρη.
Συμβουλη Αν το φτιαξουμε με κονσερβα ανανα κραταμε το χυμο και αντι για 2 ποτηρια νερο στην παρασκευη του δευτερου ζελε βαζουμε ενα ποτηρι νερο και ενα ποτηρι χυμο ανανα. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 19216 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |