Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κεικ πορτοκάλι – σοκολάτα με γλάσσο πορτοκάλι
Κεικ πορτοκάλι – σοκολάτα με γλάσσο πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Δευτέρα, 26/01/09
____400_03

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 και ¾ φλυτζανιού τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

Για το γλάσσο

  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1 και ½ φλυτζάνι ζάχαρη άχνη(Εγώ έβαλα λιγότερη άχνη την φορά αυτή για να αποφύγω καμία θερμίδα).

Εκτέλεση

___1_400Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7 περίπου λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και ύστερα λίγο - λίγο το αλεύρι. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο μισό μείγμα βάζουμε το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ. Στο άλλο μισό μείγμα ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το άσπρο μείγμα κάτω και από πάνω κουταλιά – κουταλιά το σκούρο. Το απλώνουμε καλά με το κουτάλι μας να απλωθεί καλά στη φόρμα. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στις αντιστάσεις (μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει στεγνό). Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα. Για το γλάσσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και το πορτοκάλι μέχρι να ενωθούν και περιχύνουμε το κέικ μας.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 17611
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 27-01-2009 16:47
 
συνονόματη το γλυκάκι σου φαίνεται τέλειο. Ευχαριστούμε :zzz
 
ekaterini
2. 27-01-2009 18:07
 
Σ' ευχαριστώ Κατερινάκι μου. Δοκίμασέ το, είναι πολύ ωραίο. Ήθελα να βάλω και φωτογραφία, αλλά είμαι νέο μέλος και δεν έχω μάθει ακόμα πως μπαίνει. Εν καιρώ....
 
katiaXa
3. 27-01-2009 18:24
 
Κορίτσια παρακαλώ μία από εσάς να μου στείλει, αν μπορεί, σε σχόλιο πώς γίνεται να εισάγω φωτογραφία στις συνταγές. Ευχαριστώ, φιλάκια!!!
 
katiaXa
4. 06-02-2009 00:49
 
katiaXa για ειασαγωγη φωτο υπαρχουν οδηγιες εδω: 
Οδηγίες δημοσίευσης στο GreekMasa
 
margarita79
5. 27-01-2009 19:52
 
Ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα.
 
katiaXa
6. 29-01-2009 03:36
 
Μπράβο Κάτια :) τέλειο γλυκάκι, τέλειες φωτό και υπέροχο σεμεδάκι ;)Αντε και καλή αρχή :zzz
 
Fey
7. 29-01-2009 08:47
 
Ευχαριστώ πολύ Fey μου. Ευτυχώς που με βοήθησε η Μαργαρίτα και έμαθα πώς μπαίνουν οι φωτό.
 
katiaXa
8. 18-12-2009 15:02
 
Ευχαριστούμε πολύ για το συγκεκριμένο κέικ! Δεν σταματάμε να το φτιάχνουμε στο σπίτι! 
Είναι ελαφρύ και ευπαρουσίαστο!!! ;)
 
GIOTA1983

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/11/10 )