Υλικά
- 1 κουτ.λάδι
- 1 κουτ.βούτυρο
- 1 1/2 φλ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα κα κομμένα στα δύο
- 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα σε κύβους (ουρά, ελιά ,σπάλα, ποντίκι)
- 1 1/2 φλ. ζωμός κρέατος
- 1 φλ.κόκκινο ξηρό κρασί
- 4 κουτ.ρίγανη
- 1 κουτ.ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
- 35 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 250 γρ ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
- Βρασμένο ρύζι ή πατάτες για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια ώσπου να πάρουν χρώμα.Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα και τα διατηρείτε ζεστά.Αδειάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και το τηγανίζετε για 5 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις μεριές.Βάζετε πάλι τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και προσθέτετε τον ζωμό, το κρασί , τη ρίγανη και τη ζάχαρη.Ανακατεύετε καλά .Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι-μόνο το πορτοκαλί κομμάτι-και το κόβετε σε λωρίδες.Κόβετε τη σάρκα του πορτοκαλιού σε ροδέλες και ρίχνετε στην κατσαρόλα τις φλούδες και τις ροδέλες.Αδειάζετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε μπολ με 4 κουταλιές ζεστό νερό για 30 λεπτά.Προσθέτετε στο ταψάκι τις ντοματούλες και τα μανιτάρια με το υγρό τους .Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα του.Εγω βάζω το κρέας στη χύτρα και γίνεται σε πολύ λιγοτερο χρόνο. Για αυτή τη συνταγη θα ηθελα να ευχαριστήσω τη Σπυριδούλα που μου την έδωσε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10207 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |