Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι με μανιτάρια Νο.02 (στην κατσαρόλα)
Μοσχάρι με μανιτάρια Νο.02 (στην κατσαρόλα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Δευτέρα, 26/01/09
Υλικά
  • 1 κουτ.λάδι
  • 1 κουτ.βούτυρο
  • 1 1/2 φλ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα κα κομμένα στα δύο
  • 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα σε κύβους (ουρά, ελιά ,σπάλα, ποντίκι)
  • 1 1/2 φλ. ζωμός κρέατος
  • 1 φλ.κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4  κουτ.ρίγανη
  • 1 κουτ.ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι
  • 35 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 250 γρ ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • Βρασμένο ρύζι ή πατάτες για σερβίρισμα
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια ώσπου να πάρουν χρώμα.Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα και τα διατηρείτε ζεστά.Αδειάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και το τηγανίζετε για 5 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις μεριές.Βάζετε πάλι τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και προσθέτετε τον ζωμό, το κρασί , τη ρίγανη και τη ζάχαρη.Ανακατεύετε καλά .Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι-μόνο το πορτοκαλί κομμάτι-και το κόβετε σε λωρίδες.Κόβετε τη σάρκα του πορτοκαλιού σε ροδέλες και ρίχνετε στην κατσαρόλα τις φλούδες και τις ροδέλες.Αδειάζετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε μπολ με 4 κουταλιές ζεστό νερό για 30 λεπτά.Προσθέτετε στο ταψάκι τις ντοματούλες και τα μανιτάρια με το υγρό τους .Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα του.Εγω βάζω το κρέας στη χύτρα και γίνεται σε πολύ λιγοτερο χρόνο.

Για αυτή τη συνταγη θα ηθελα να ευχαριστήσω τη Σπυριδούλα που μου την έδωσε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8558
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 27-01-2009 18:43
 
Μελιτάκι τι εννοείς πορτοκάλι κομμάτι?
 
ekaterini
2. 27-01-2009 20:32
 
Κάτια, νομίζω εννοεί το πορτοκαλί κομμάτι της φλούδας, το εξωτερικό, όχι την ψύχα το άσπρο. Αυτό δεν το χρησιμοποιούμε ούτε από το πορτοκάλι ούτε από το λεμόνι γιατί πικρίζει. 
Τώρα αν είναι κάτι άλλο θα μας πει η Μελίτα :)
 
Fey
3. 28-01-2009 13:40
 
Κάτια αυτό που λέει η Fey , εννοω . 
Σε ευχαριστώ κοριτσάκι. :zzz
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός