Υλικά (για φόρμα 30 εκ.)
για τη ζύμη:
- 150 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό + 1 ασπράδι
- 1 βανίλια
για τη γέμιση:
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 2 αυγά + 1 κρόκο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη τη βανίλια και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι και 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το βάζουμε στη βουτυρωμένη φόρμα. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία την τάρτα με ένα πηρούνι και την ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Τα προσθέτουμε στην καυτή κρέμα σοκολάτα σιγά σιγά και ανακατεύουμε σαν τους τρελούς για να μη μας πήξει το αυγό και για να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε την κρέμα στην μισοψημένη τάρτα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ακόμα.
Όταν κρυώσει κόβουμε τα κομμάτια και τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια, σαντιγί ή κρέμα γάλακτος.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 16608 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |