Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λαγός Στυφάδο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τρίτη, 05/06/07
Υλικά:
1 μικρό λαγό
2 1/2 κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 φλυτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 φλυτζάνι ξύδι
2 κονσέρβες τοματάκι
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 μπαλάκια μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Κόβετε σε μερίδες το λαγό
Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες
Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια
Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε
Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το λαγό και τα σωτάρετε
Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο
Βγάζετε το λαγό από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το λαγό
Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε
Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )