Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Σαλάτα με παντζάρια τηγανητά
Σαλάτα με παντζάρια τηγανητά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Faye   
Πέμπτη, 29/01/09

Η συνταγή είναι από παλιό τεύχος του περιοδικού ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Υλικά
  • 1 κιλό παντζαρόφυλλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένη
  • 1 τομάτα σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 10 ελιές
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι -πιπέρι

Για τα τσιπς πατζαριου

  • 2 μεγάλα παντζάρια
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα παντζαριών και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  • Σε βαζάκι βάζουμε το λάδι, το βαλσάμικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο και την τομάτα.
  • Τοποθετούμε τα παντζαρόφυλλα σε σαλατιέρα, τα κόβουμε, χτυπάμε καλά τα υλικά στο βαζάκι και τα ρίχνουμε από πάνω.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει λίγο.

Για τα τσιπς πατζαριου

  • Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα των παντζαριών και τα κόβουμε στον τρίφτη από την πλευρά με τις δυο λεπίδες λεπτά φετάκια όπως τα τσιπς πατάτας.
  • Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρορίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα πουδράρουμε ελαφρά.
  • Τα παίρνουμε ένα - ένα με το χέρι μας και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι 1 - 2 λεπτά να τηγανιστούν και να ξεροψηθούν.
  • Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βγάζουμε τη σαλάτα απ το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω τα τσιπς, ψιλοκομμένο μαιντανό, τις ελιές, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7091
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 30-01-2009 08:45
 
Ευχαριστώ Fey! μ'αρέσουν πολύ τα λαχανικά, και θέλω πάντα να βρίσκω συνταγές, πέρα από τις γνωστές. Υπάρχουν λαχανικά που έχει καθιερωθεί να τα μαγειρεύουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και δεν ξεφεύγουμε από αυτόν με τίποτα!
 
arhontia
2. 30-01-2009 09:39
 
Μπράβο Fey πολύ ωραία η σάλάτα σου!!!
 
melita
3. 30-01-2009 10:16
 
Kαλά έχω ενθουσιαστεί, την μία με την πρόταση της Arhontia για τηγανητά παντζάρια και τώρα με αυτή την ομολογουμένως ξεχωριστή σαλάτα σου Fey...να ρωτήσω όμως το πιπέρι και το κόλιανδρο τι γεύση δίνουν στο τηγανητό πατζάρι?
 
ata
4. 28-02-2009 01:00
 
Κορίτσια μου ευχαριστώ. Αta γίνινται πιο πικάντικα έτσι. Εγώ χρησιμοποιώ το βαζάκι που περιέχει διάφορα πιπέρια και κόλιαντρο και τρίβω λίγο επί τόπου. 
Να σας πω επίσης ότι τσιπς παντζαριού γίνονται και ψητά.Τα καθαρίζουμε τα κόβουμε λεπτές φετούλες τα αλείφουμε λάδι κι απ τις 2 πλευρές και τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στο γκριλ 10 - 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός