Σαλάτα με παντζάρια τηγανητά |
|
Έχει υποβληθεί από Faye
|
Πέμπτη, 29/01/09 |
Η συνταγή είναι από παλιό τεύχος του περιοδικού ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Υλικά - 1 κιλό παντζαρόφυλλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένη
- 1 τομάτα σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
- 10 ελιές
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σκόνη
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
- αλάτι -πιπέρι
Για τα τσιπς πατζαριου - 2 μεγάλα παντζάρια
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα παντζαριών και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
- Σε βαζάκι βάζουμε το λάδι, το βαλσάμικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο και την τομάτα.
- Τοποθετούμε τα παντζαρόφυλλα σε σαλατιέρα, τα κόβουμε, χτυπάμε καλά τα υλικά στο βαζάκι και τα ρίχνουμε από πάνω.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει λίγο.
Για τα τσιπς πατζαριου
- Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα των παντζαριών και τα κόβουμε στον τρίφτη από την πλευρά με τις δυο λεπίδες λεπτά φετάκια όπως τα τσιπς πατάτας.
- Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρορίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα πουδράρουμε ελαφρά.
- Τα παίρνουμε ένα - ένα με το χέρι μας και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι 1 - 2 λεπτά να τηγανιστούν και να ξεροψηθούν.
- Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βγάζουμε τη σαλάτα απ το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω τα τσιπς, ψιλοκομμένο μαιντανό, τις ελιές, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9214 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/04/10 )
|