Υλικά
- 1 μέτριος κόκορας
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομένα
- 1 ποτ.κρασιού μπράντυ
- 2 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- 300 γραμ. φέτα σκληρή
- Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Στο λάδι σωτάρουμε τον κόκορα που έχουμε κόψει σε μερίδες και έχουμε αφαιρέσει το λίπος του, καιπροσθέτουμε και το κρεμμύδι ώσπου να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το μπράντυ (μπορείτε να βάλετεκαι ουϊσκυ) και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε στο φαγητό μας το θυμάρι, πιπέρι, λίγο νερό και ελάχιστο αλάτιγιατί η φέτα μπορεί να είναι αλμυρή. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας και ρίχνουμε ταμανιτάρια που άν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε σε φετάκια. Μόλις βράσουν και μείνουν με την σάλτσα τους προσθέτουμε και την φέτα κομένη σε κυβάκια για να μην λιώσει τελείως αφήνουμε 2-3 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα και βγάζουμε το φαγητό απο το μάτι. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5734 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |