Πεντανόστιμο και πολύ εύκολο. Μπορείτε να διατηρείτε την σφολιάτα σε τάπερ κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια και την κρέμα στο ψυγείο (έως και 4 μέρες) και να το φτιάχνετε όποτε έρχεται κάποιος στο σπίτι. Στη φωτογραφία το γλυκό το έφτιαξε η ξαδέλφη μου Γιωργία!
Υλικά (για 12 κομμάτια)
- 1 κεσεδάκι μασκαρπόνε
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 24 φράουλες ή γλυκό βύσσινο, φουντούκια και αμύγδαλα
- 2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
- Αφήνετε τα φύλλα της σφολιάτας να ξεπαγώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και τα απλώνουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
- Τρυπάτε τα φύλλα με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια για να μη φουσκώσουν και τα ψήνετε στους 170ο C για 45 – 50 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.
- Στο ενδιάμεσο, αν φουσκώσουν όσο ψήνονται, τα ξανατρυπάτε με το πιρούνι. Τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε μερίδες.
- Ανακατεύετε το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και λίγο Calua μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε με το μείγμα του μασκαρπόνε.
- Κόβετε τα φύλλα της σφολιάτας σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε( περίπου 11 επί 8 εκατοστά, δηλαδή σαν μικρά ορθογώνια) και στρώνετε δύο στρώσεις κρέμας ανάμεσα σε τρία φύλλα σφολιάτας.
- Σκεπάζετε το τελευταίο φύλλο με λίγη κρέμα, τρίβετε λίγη σφολιάτα και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και τοποθετείτε τις φράουλες ψιλοκομμένες.
Εναλλακτικά (για μια πιο χειμωνιάτικη εκδοχή) βάζετε λίγο γλυκό βύσσινο και καβουρδισμένα φουντούκια και αμύγδαλα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12586 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |