Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Μιλφέιγ Νο.08 (με φράουλες ή βύσσινο)
Μιλφέιγ Νο.08 (με φράουλες ή βύσσινο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Παρασκευή, 30/01/09
p1060745_400
Πεντανόστιμο και πολύ εύκολο. Μπορείτε να διατηρείτε την σφολιάτα σε τάπερ κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια και την κρέμα στο ψυγείο (έως και 4 μέρες) και να το φτιάχνετε όποτε έρχεται κάποιος στο σπίτι. Στη φωτογραφία το γλυκό το έφτιαξε η ξαδέλφη μου Γιωργία!
Υλικά (για 12 κομμάτια)
  • 1 κεσεδάκι μασκαρπόνε
  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 24 φράουλες ή γλυκό βύσσινο, φουντούκια και αμύγδαλα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
  • Αφήνετε τα φύλλα της σφολιάτας να ξεπαγώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και τα απλώνουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τρυπάτε τα φύλλα με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια για να μη φουσκώσουν και τα ψήνετε στους 170ο C για 45 – 50 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.
  • Στο ενδιάμεσο, αν φουσκώσουν όσο ψήνονται, τα ξανατρυπάτε με το πιρούνι. Τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε μερίδες.
  • Ανακατεύετε το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και λίγο Calua μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε με το μείγμα του μασκαρπόνε.
  • Κόβετε τα φύλλα της σφολιάτας σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε( περίπου 11 επί 8 εκατοστά, δηλαδή σαν μικρά ορθογώνια) και στρώνετε δύο στρώσεις κρέμας ανάμεσα σε τρία φύλλα σφολιάτας.
  • Σκεπάζετε το τελευταίο φύλλο με λίγη κρέμα, τρίβετε λίγη σφολιάτα και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και τοποθετείτε τις φράουλες ψιλοκομμένες.

Εναλλακτικά (για μια πιο χειμωνιάτικη εκδοχή) βάζετε λίγο γλυκό βύσσινο και καβουρδισμένα φουντούκια και αμύγδαλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 10701
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 30-01-2009 23:35
 
πολύ ενδιαφέρουσα αυτή χειμωνιάτική εκδοχή Μαρίνα μπράβο σου !
 
ekaterini
2. 31-01-2009 00:25
 
Ευχαριστώ!
 
Marinaki
3. 31-01-2009 00:39
 
Μαρίνα καταπληκτικό το γλυκό σου κι έχω και βύσσινο γλυκό μόλις συμμαζευτώ από το ταξίδι θα το φτιάξω :? :?
 
xanthibax
4. 31-01-2009 10:00
 
ΜΜΜΜΜΜ τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό? :eek :eek :eek  
Μπραβο , Μαρινάκι!!!!
 
melita
5. 31-01-2009 13:50
 
Μαρινάκι, το μιλφέϊγ σου φαίνεται τέλειο, μπαίνει στα προσεχώς για να φτιαχτεί :zzz Μπράβο :) :)
 
YANNA
6. 31-01-2009 16:38
 
ευχαριστώ ευχαριστώ!
 
Marinaki
7. 31-01-2009 20:55
 
Πολύ ωραίο φαίνεται Μαρινάκι!!! Συγχαρητήρια!!!
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός