Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πάπια με πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Σάββατο, 31/01/09
___640x427_400

Αυτή είναι μια συνταγή από τα φαγητά που φάγαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Αγγλία μαγειρευμένο από την Ania την οποία κι ευχαριστώ που μας την παραχώρησε!!

Υλικά

  • 1 πάπια μετρίου μεγέθους περίπου 1-1 ½ κιλά
  • 4 πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά σούπας κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 3-4 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βάζουμε τις φλούδες να βράσουν με λίγο νερό για 20 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά την πάπια. Αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι όχι πολύ σε αυτή τη φάση) και γεμίζουμε την κοιλιά της με τα ¾ από τις φλούδες πορτοκαλιού. Την αλείφουμε με τη μια κουταλιά βούτυρο και την βάζουμε σε πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με το ένα φλιτζάνι του ζωμού κοτόπουλου.
  • Ψήνουμε την πάπια για 1 ώρα γυρίζοντας την κατά διαστήματα και περιχύνοντας την με το ζωμό .
  • Ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και την αφήνουμε να ψηθεί ακόμη 15 λεπτά.
  • Στο διάστημα που η πάπια μας ψήνεται σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και βράζουμε 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του κοτόπουλου ανακατεύοντας και τις υπόλοιπες φλούδες πορτοκαλιού.
  • Βράζουμε για λίγο και τέλος προσθέτουμε την άλλη κουταλιά από το βούτυρο το κρασί και το λικέρ πορτοκάλι.
  • Περιχύνουμε την πάπια με τη σάλτσα αυτή και σερβίρουμε γαρνίροντας την με φέτες από πορτοκάλι.
  • Τη συνοδεύουμε με κόκκινο λάχανο που θα σας δώσω σε άλλη συνταγή.

Καλή επιτυχία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 17674
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 01-02-2009 19:42
 
Εντυπωσιακό! Πολύ όμορφη παρουσίαση!!
 
Marinaki
2. 01-02-2009 20:13
 
Μας εντυπωσιάζεις άλλη μια φορά Ξανθή.
 
ekaterini
3. 02-02-2009 13:40
 
ΜΜΜΜ πολύ ωραίο ξανθή.Μπηκε στη λιστα μου!!!
 
melita
4. 02-02-2009 15:04
 
Γιαμ γιαμ!!! μ'αρέσει πολύ αυτή η συνταγή!! Κοίτα να δεις τι έχασα πάλι!!!!
 
scoogy
5. 02-02-2009 19:16
 
Πολύ ωραίο Ξανθή για στα χέρια αυτής που το έφτιαξε.
 
iwanna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 06/08/12 )