Τα πιτακια αυτα τα ειδα προσφατα σε πρωινη εκπομπη η ζυμη ειναι σαν τα τυροπιτακια κουρου που εχω ποσταρει με μικρες διαφορες η γεμιση ομως ειναι αρκετα λαιτ. Υλικά - 1 γιαουρτι
- 1/2 κεσεδακι του γιαουρτιου βιταμ
- 1/2 κεσεδακι του γιοουρτιου καλαμποκελαιο
- 1 πακετο αλευρι φαρινα
- 1 κοφτη κουταλια αλατι
- σουσαμι για πασπαλισμα (προαιρετικα)
Για τη γέμιση - 1 κρεμμυδι πολτοποιημενο
- 2 κολοκυθια τριμμενα στο χοντρο του τριφτη
- 100 γρ ανθοτυρο
- λιγη φετα
- 1 κ.σ λαδι
- 1 αυγο το ασπραδι (τον κροκο τον χρησιμοπουμε εξωτερικα)
- Λιγο αλατι και λιγο πιπερι
Εκτέλεση - Στο μιξερ μας χτυπαμε το γιαουρτι με το βιταμ και το καλαμποκελαιο
- Προσθετουμε το αλευρι και το αλατι και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια ομοιομορφη ζυμη
- Ανοιγουμε τη ζυμη και κοβουμε πιτακια με ενα ποτηρι.
- Γεμιζουμε με ενα κουταλακι του γλυκου γεμιση και κλεινουμε μισοφεγγαρρο.
- Παταμε τις ακρες με ενα πηρουνι
- Αλειφουμε με τον κροκο και πασπαλιζουμε με σουσαμι
- Ψηνουμε στον αερα στους 170 βαθμους για 15-20 λεπτα
Για τη γέμιση - Αχνιζουμε το πολτοποιημενο κρεμμυδι με λιγο νερο μεχρι να πιει τα υγρα και προσθετουμε μια κουταλια λαδι.
- ΡΙχνουμε τα τριμμενα μας κολοκυθια και λιγο αλατι και πιπερι
- Στο τελος προσθετουμε το ανθοτυρο ,τη φετα και το ασπραδι του αυγου και γεμιζουμε τα πιτακια μας.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 16974 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |