Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κορμός-Σαλάμι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Τετάρτη, 04/02/09

Υλικά
  • 1 βιτάμ
  • 2 κουτιά πτι-μπερ
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι καφέ νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 βανίλιες
salamikormos

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 βιτάμ να λιώσει σιγά σιγά.
  • Ρίχνουμε 2 κουτιά πτι-μπερ σε κομματάκια.
  • Μετά ρίχνουμε ένα αυγό, αφού αποσύρουμε από φωτιά και ανακατεύουμε. Πάλι στη φωτιά το μείγμα, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη,1 φλιτζάνι καφέ νερό3 κουταλιές της σούπας κακάο και 3 βανίλιες.
  • Απλώνουμε σε λαδόκολλα και το κάνουμε μπαστουνάκι.
  • Στο ψυγείο για μια μέρα.
  • Κόβουμε σε φετούλες και σερβίρουμε!!

Καλή επιτυχία

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 25886
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 04-02-2009 14:32
 
Ωραία συνταγη Μαρινάκι.Εγώ το κάνω και σοκολατένιο και άσπρο. 
Μπράβο Μαρινακι.
 
melita
2. 04-02-2009 15:35
 
με συγκινείς Μαρίνα. Ήταν το πρώτο γλυκο που έφτιαξα παιδί. Απλό και τόσο νόστιμο... :zzz
 
ekaterini
3. 04-02-2009 16:49
 
Μαρινάκι μπράβο!!!κι εμένα μου έφερες στο μυαλό υπέροχες εικόνες από τα παιδικά και φοιτητικά χρόνια.Καιρός να μάθω και την δική μου κορούλα να το φτιάχνει :p
 
MAROULA
4. 04-02-2009 21:55
 
να είστε καλά! Τον Μάρτιο που θα τη φτιάξω τη συνταγή θα βάλω και φωτό!
 
Marinaki
5. 05-02-2009 13:02
 
Marinaki, εγω τον κορμο δεν τον έχω κάνει ποτέ στην κατσαρόλα και να σου πω την αλήθεια εχω σταματήσει να το φτιάχνω για να μην είναι ωμο το αυγό.  
Η δική σου συνταγή ομως μου έκανε κλίκ. 
Λυσε μου όμως μια απορία? λες ότι τα βαζουμε όλα μαζί (στο τέλος) στην φωτιά, για πόση ώρα? μέχρι να δέσουν? 
 
φιλια
 
mb04
6. 05-02-2009 16:02
 
Βασικά το αυγό ψήνεται μέχρι να ρίξεις και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατέψεις. Στο μάτιξαναβάζω την κατσαρόλα για πολύ λίγο. Δηλαδή μέχρι να δω ότι έχουν αναμειχθεί καλά τα υλικά. Υπολόγισε 2-3 λεπτά ή δες το με το μάτι. Απλώς ανακάτεψε καλά το αυγό μόλις το ρίξεις για να μην ψηθεί και κόψει!!
 
Marinaki
7. 06-02-2009 12:26
 
ευχαριστω πολυ !!!
 
mb04
8. 14-04-2009 22:41
 
Ο κορμός είναι το αγαπημένο μου γλυκό κι όπου βρω συνταγή, τη μαζεύω. Τώρα έχω μία ακόμη. Ευχαριστώ. :)
 
giavroudi
9. 02-05-2009 00:41
 
Εγώ δε βάζω αυγό και γίνεται μια χαρά. Ωραία η ιδέα της κατσαρόλας, Μαρινάκι. :zzz
 
despoinaki
10. 25-06-2010 11:08
 
Και έψαχνα να βρω τη συνταγή! Είναι όντως το πρώτο γλυκό που κάναμε όλες μας!! (για μένα ήταν και το μοναδικό για το οποίο μου επέτρεπε η μαμά μου να ανακατευτώ στην κουζίνα της...) Θα το κάνω σήμερα κιόλας με την πιτσιρίκα μου!!
 
fatsouli
11. 25-06-2010 15:12
 
Ωραία!! Πολύ χαίρομαι!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/08/10 )