Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Συκώτι μοσχαρίσιο - μεζές! (2 συνταγές)
Συκώτι μοσχαρίσιο - μεζές! (2 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 05/02/09
1η συνταγή : Συκώτι Τετας - μεζές με μουστάρδα
Υλικά
  • Φέτες συκωτιού μοσχαριού άπλυτο !
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Λάδι     «     «      «
  • Μουστάρδα πικάντικη 3 μεγάλες κουταλιές σούπας
  • Αλατοπίπερο και ρίγανη
  • Λίγη πάπρικα
  • Κάρυ λίγο
  • ½ ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • ½ χυμό λεμονιού
  • Ροδέλες από πιπεριές κόκκινες και πράσινες & κλαδάκια μαϊντανού.

Εκτέλεση

Δεν πλένω ποτέ το συκώτι του μοσχαριού διότι σκληραίνει ! Αλατοπιπερώνω και ριγανίζω τα κομμένα συκώτια τα ανακατεύω καλά με την μουστάρδα , και τα αλευρώνω .Τα ρίχνω στο καυτό λάδι και τα τηγανίζω ελαφρά , αλλά να μην έχουν αίμα! Ρίχνω και το κρασί {τα σβήνω} για να πάρουν ωραίο άρωμα, και αφήνω να βράσει ένα λεπτό να μην έχει πολλά ζουμιά , και στύβω χυμό λεμονιού. Σερβίρω σε πιατέλα με μπόλικα κλαδάκια μαϊντανού & ροδέλες από χρωματιστές πιπεριές !

2η συνταγή : Συκώτι τηγανητό από την Κρήτη
Υλικά και εκτέλεση
Κομμάτια μπουκιές από συκώτι, το αλατοπιπερώνω το πασπαλίζω με δενδρολίβανο, το βουτώ σε κρασί το αλευρώνω , και το ρίχνω στο λάδι το καυτό για δευτερόλεπτα να κάνει κρούστα και να ψηθεί αλλά να μην καεί. Το σερβίρω με λεμόνι στυμμένο και διάφορες γαρνιτούρες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 45655
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 06-02-2009 09:32
 
Πολύ καλό το τιπ για βούτηγμα στο κρασί πριν το αλεύρωμα δεν το είχα σκεφτεί - θα το δοκιμάσω και σε άλλα τηγανητά. Επίσης δεν ήξερα οτι το συκώτι σκληραίνει με το πλύσιμο.
 
arhontia
2. 06-02-2009 16:32
 
Εγώ ήξερα ότι σκληραίνει αν το αλατίσεις πριν το τηγάνισμα. Οπως και να εχει είναι ωραίος μεζές.
 
vago
3. 08-02-2009 22:35
 
Μονον το κρεας του μοσχαριου σκληραινει οταν το αλατισουμε μπροστα, στο συκωτι του του συμβαινει το αντιθετο! Επισης αν μπορουσατε να βγαζατε την πετσα και τα νευρα του, θαναι ακομη πιο αφρατο! Σε καθε περιπτωση ειναι νοστιμωτατο. Τα παιδια μου πρωτα δεν θελανε να το δουνε, τωρα το τρωνε σαν τρελλα!! Τσακωνονται ποιο θα φαει ποιο πολυ! :eek :grin :sigh
 
pastaflora
4. 19-08-2009 09:32
 
μια θεια μου αφηνει τα συκωτια για κανα 2ωρο να μουλιασουν σε γαλα πριν τα τηγανισει και γινονται πολυ μαλακα ;)
 
darkpsylord
5. 23-08-2009 20:03
 
Δεν θα συνιστούσα τον συνδυασμό του γ΄λακτος κσαι συκωτιών.... διότι ..τσακώνονται!...Δεν έχεις ακούσει ότι αν φας συκωτι και γάλα μπορείς να πάθεις μέχρι και δηλητηρίαση; Αν όμως το κάνεις... , τότε τρώγε 1 κουταλάκι ζάχαρη, που είναι χημικός καταλύτης και δεν παθαίνεις τίποτε!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )