1η συνταγή : Συκώτι Τετας - μεζές με μουστάρδα
Υλικά
- Φέτες συκωτιού μοσχαριού άπλυτο !
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Λάδι « « «
- Μουστάρδα πικάντικη 3 μεγάλες κουταλιές σούπας
- Αλατοπίπερο και ρίγανη
- Λίγη πάπρικα
- Κάρυ λίγο
- ½ ποτηράκι κρασί κόκκινο
- ½ χυμό λεμονιού
- Ροδέλες από πιπεριές κόκκινες και πράσινες & κλαδάκια μαϊντανού.
Εκτέλεση Δεν πλένω ποτέ το συκώτι του μοσχαριού διότι σκληραίνει ! Αλατοπιπερώνω και ριγανίζω τα κομμένα συκώτια τα ανακατεύω καλά με την μουστάρδα , και τα αλευρώνω .Τα ρίχνω στο καυτό λάδι και τα τηγανίζω ελαφρά , αλλά να μην έχουν αίμα! Ρίχνω και το κρασί {τα σβήνω} για να πάρουν ωραίο άρωμα, και αφήνω να βράσει ένα λεπτό να μην έχει πολλά ζουμιά , και στύβω χυμό λεμονιού. Σερβίρω σε πιατέλα με μπόλικα κλαδάκια μαϊντανού & ροδέλες από χρωματιστές πιπεριές !
2η συνταγή : Συκώτι τηγανητό από την Κρήτη Υλικά και εκτέλεση Κομμάτια μπουκιές από συκώτι, το αλατοπιπερώνω το πασπαλίζω με δενδρολίβανο, το βουτώ σε κρασί το αλευρώνω , και το ρίχνω στο λάδι το καυτό για δευτερόλεπτα να κάνει κρούστα και να ψηθεί αλλά να μην καεί. Το σερβίρω με λεμόνι στυμμένο και διάφορες γαρνιτούρες. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 49546 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |