Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γεμιστό γουρουνάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 06/02/09
Χοιρινό (γουρουνάκι) γάλακτος μαριναρισμένο και γεμιστό ψημένο ολόκληρο στον φούρνο - απο τα Χανιά της Κρήτης!!

Η συνταγή αυτή είναι ευγενική προσφορά του εξαιρέτου κ. Ηλία Μαμαλάκη!!
Μου την έστειλε ο ίδιος!
Απολαύστε την τώρα τις Απόκριες!!!…
Υλικά
  • 1 ολόκληρο γουρουνάκι
Για το μαρινάρισμα:
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ανακατεμένο με 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.
Για την γέμιση :
  • 10-15 ξερά σύκα
  • 10-15 ξερά δαμάσκηνα
  • 3 καρότα καθαρισμένα
  • 2 μήλα
  • 10 κάστανα καθαρισμένα
  • 2 μήλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Για το ψήσιμο:
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1ον Μίγμα Επάλειψης : από μέλι , βούτυρο, θυμάρι και χυμό πορτοκαλιού.
  • 2ον Μίγμα Επάλειψης :ανακατεύουμε: μέλι, μουστάρδα μπαλσάμικο , λάδι και κρασί για μια νόστιμη και καραμελωμένη πέτσα.
Εκτέλεση:
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη ετοιμάζουμε τη μαρινάτα, και βάζουμε μέσα το γουρουνόπουλο. Το αφήνουμε όλη την νύκτα στο ψυγείο , γυρίζοντας το από καιρού εις καιρόν, για να μαριναριστεί ολόκληρο.
  • Ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα τα μήλα , τα κρεμμύδια το σκόρδο. Καθαρίζουμε τα κάστανα.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα καθαρισμένα λαχανικά τα μήλα και τα κάστανα της γέμισης, και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα σύκα , και τα δαμάσκηνα, το κρασί, και ένας ποτηράκι χυμό πορτοκάλι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε την γέμιση.
  • Ετοιμάζουμε το μίγμα , για την επάλειψη.
  • Ανακατεύουμε ένα ποτήρι μέλι, 2 κουταλιές βούτυρο, τρίβουμε θυμάρι και 1 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Γεμίζουμε το γουρουνόπουλο με την γέμιση, ράβουμε το άνοιγμα και
  • Τρίβουμε από επάνω μοσχοκάρυδο.
  • Το βάζουμε στο φούρνο
  • Μισή ώρα πριν το ξεφουρνίσουμε τελικά , αλείφουμε όλο το γουρουνόπουλο με το μίγμα της επάλειψης. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για να γλασαριστεί και να πάρει χρώμα..
Καλή επιτυχία !!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 18552
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 06-02-2009 23:16
 
Δεν κατάλαβα γιατί στα υλικά υπάρχουν δύο μείγματα επάλειψης και τελικά στην εκτέλεδση χρησιμοποιούμε ένα.
 
KristineS
2. 08-02-2009 22:25
 
Την δευτερη επαλειψη την χρησιμοποιουμε προς το τελος για να γινει η κρουστα (πετσα) τραγανη και νοστιμη, και να εχει ωραιο χρωμα!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )