Διαβάζοντας το άρθρο της Ξανθής για το σουφλέ αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας ένα σουφλέ που συνδυάζει την γαλλική με την ελληνική κουζίνα. Είναι πολύ ελαφρύ και εντυπωσιακό, αλλά πρέπει να σερβιριστεί αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.
Υλικά
- 7 ασπράδια αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι
- 40 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ.σούπας αλεύρι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ.γλ.βανίλια
- γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση - Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρη.
- Χτυπάμε τους κρόκους με 40 γρ. ζάχαρη. Ενώνουμε απαλά την μαρέγκα με τους κρόκους, προσθέτοντας συγχρόνως το ξύσμα, την βανίλια και το αλέυρι.
- Βουτυρώνουμε την φόρμα του σουφλέ κα ψήνουμε στους 200 C για περίπου 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως με το γλυκό κουταλιού.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4800 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |