Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουφλέ Ασπρο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Παρασκευή, 06/02/09
Διαβάζοντας το άρθρο της Ξανθής για το σουφλέ αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας ένα σουφλέ που συνδυάζει την γαλλική με την ελληνική κουζίνα. Είναι πολύ ελαφρύ και εντυπωσιακό, αλλά πρέπει να σερβιριστεί αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.
Υλικά
  • 7 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ.γλ.βανίλια
  • γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρη.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με 40 γρ. ζάχαρη. Ενώνουμε απαλά την μαρέγκα με τους κρόκους, προσθέτοντας συγχρόνως το ξύσμα, την βανίλια και το αλέυρι.
  • Βουτυρώνουμε την φόρμα του σουφλέ κα ψήνουμε στους 200 C για περίπου 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως με το γλυκό κουταλιού.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4800
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 06-02-2009 21:13
 
Πολύ ενδιαφέρον αυτό,να το φτιάξω λέω μιας κι έμαθα ότι είναι και διαίτης!!!
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )