Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Κάτι σαν "λαχανοντολμάδες"
Κάτι σαν "λαχανοντολμάδες" Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Παρασκευή, 06/02/09
___400_04

Η φίλη και συνάδελφος Νατάσσα ,μια εργαζόμενη μητέρα και νοικοκυρά!! μετά από πολλές συζητήσεις για το εύκολο του θέματος «λαχανοντολμάδες» έφτιαξε αυτό το ωραίο φαγάκι και μας παραχώρησε το τελικό αποτέλεσμα!!

Υλικά
  • 1 μέτριο λάχανο κατάλληλο για λαχανοντολμάδες
  • ¾ κιλού κιμά
  • ¾ φλιτζανιού ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι μάλλον χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1ποτήρι Λάδι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • Το χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλίτσες  κορν φλάουρ
Εκτέλεση
  • Ζεματάμε το λάχανο και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με το μισό λάδι.
  • Σε Γάστρα στρώνουμε τα μισά φύλλα από το λάχανο, αφού έχουμε αφαιρέσει τα χοντρά κοτσάνια.
  • Από πάνω στρώνουμε το μείγμα του κιμά ρυζιού.
  • Ξανά πάνω από αυτό το υπόλοιπο λάχανο.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το λάχανο και το υπόλοιπο λάδι.
  • Κλείνουμε τη γάστρα και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
  • Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο αδειάζουμε σε ένα μπόλ προσεκτικά το ζουμί που έχει περισσέψει.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:
  • χτυπάμε τα ασπράδια σε γυάλινο μπόλ και προσθέτουμε του κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού εναλλάξ με το ζουμί από το φαγητό μας και στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
  • Ανακατεύουμε  καλά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε περιχύνοντας κάθε κομμάτι με αυγολέμονο.!!!

 Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 14428
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 07-02-2009 23:42
 
Ξανθη μου ,ετσι τα κανει και η μαμα μου!!! 
Πολυ νόστιμο!!!
 
melita
2. 04-01-2010 13:29
 
Ξανθή μου,ένα ευχαριστώ είναι λίγο για την συνταγή που μάς χάρισες ;)
Λατρεύουμε τους λαχανοντολμάδες, αλλά πάντα με δυσκόλευαν,κι΄έτσι τους απέφευγα :sigh .Εφτιαξα την πρότασή σου,έγινε μούρλια :zzz & έτσι θα το χορτάσουμε το νοστιμότατο φαγάκι!!!
 
joannoula
3. 04-01-2010 14:23
 
joannoula σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου νομίζω ότι πάντα μπορούμε να βρούμε εύκολες λύσεις!!
 
xanthibax
4. 18-04-2010 13:49
 
Το έφτιαξα σήμερα και είναι φανταστικό Ξανθή μου Ευχαριστούμε :)
 
mariaZ
5. 19-04-2010 13:17
 
Ό,τι πρέπει για μένα την τεμπέλα. Λαχανοντολμαδο-τυπου-παστίτσιο δηλαδή. Τέεεελεια ιδέα !!
 
sgr
6. 19-04-2010 13:20
 
Μαρία χαίρομαι που σας άρεσε έχουν γίνει ατέρμονες συζητήσεις για αυτό το φαγητό στη δουλειά μου. 
Λίζα όχι και τεμπέλα εγώ άλλα ξέρω!! 
Χαθήκαμε!!!
 
xanthibax
7. 23-11-2010 19:58
 
μου θυμηζει μια παρομια συνταγη ενος καλογηρου του πατηρ Δοσηθεου,που το ειχε στο βιβλιο του με νηστισιμες συνταγες.Αλλα οπως και να το κανουμε ειναι μια τελεια εκδοχη των μπελαλιδικων ντολμαδων ;)
 
lena2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/04/14 )