Η φίλη και συνάδελφος Νατάσσα ,μια εργαζόμενη μητέρα και νοικοκυρά!! μετά από πολλές συζητήσεις για το εύκολο του θέματος «λαχανοντολμάδες» έφτιαξε αυτό το ωραίο φαγάκι και μας παραχώρησε το τελικό αποτέλεσμα!! Υλικά - 1 μέτριο λάχανο κατάλληλο για λαχανοντολμάδες
- ¾ κιλού κιμά
- ¾ φλιτζανιού ρύζι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι μάλλον χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι πιπέρι
- 1ποτήρι Λάδι
Για το αυγολέμονο - 2 αυγά
- Το χυμό ενός λεμονιού
- 2 κουταλίτσες κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Ζεματάμε το λάχανο και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με το μισό λάδι.
- Σε Γάστρα στρώνουμε τα μισά φύλλα από το λάχανο, αφού έχουμε αφαιρέσει τα χοντρά κοτσάνια.
- Από πάνω στρώνουμε το μείγμα του κιμά ρυζιού.
- Ξανά πάνω από αυτό το υπόλοιπο λάχανο.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το λάχανο και το υπόλοιπο λάδι.
- Κλείνουμε τη γάστρα και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο αδειάζουμε σε ένα μπόλ προσεκτικά το ζουμί που έχει περισσέψει.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:- χτυπάμε τα ασπράδια σε γυάλινο μπόλ και προσθέτουμε του κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού εναλλάξ με το ζουμί από το φαγητό μας και στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε περιχύνοντας κάθε κομμάτι με αυγολέμονο.!!!
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 14429 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |