Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γρήγορη σάλτσα ντομάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Παρασκευή, 06/02/09
Υλικά
  • 1κουτ.ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ.ντοματούλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια να ροδίσει και να μαλακώσει χωρίς να πάρουν <χρώμα>.Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας.Ρίχνετε μέσα τις ντοματούλες και ανακατεύετε καλά.Βάζετε 1 ποτήρι νερό αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να πήξει ελαφρά.Τη χρησιμοποιείτε στα ζυμαρικά σας.

Με τόνο

Σουρώνετε 80 γρ.τόνο (κονσέρβα σε λάδι ή σε νερό) και μόλις η σάλτσα ντομάτας έχει πήξει αδειάζετε μέσα τον στραγγισμένο τόνο.Αφήνετε να ζεσταθεί για 2-3λεπτά.Ανακατεύετε τη σάλτσα με τον τόνο και τα ζυμαρικά και σερβίρετε.

Με μπέικον

Ψιλοκόβετε 2 λωρίδες μπέικον άπαχο και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι.Τηγανίζετε για 10-15 λεπτά ώσπου να ροδίσει το μπέικον προσθέτετε τις ντοματούλες και ακολουθείτε τη συνταγή της σάλτσας ντομάτας όπως παραπάνω.

Με κόκκινη πιπεριά και ελιές

Προσθέτετε 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι.Οταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτετε 6 ελιές ψιλοκομμένες τα τελευταία 2-3 λεπτά του βρασίματος της σάλτσας και τις αφήνετε να σιγοβράσουν.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10337
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 07-02-2009 02:13
 
Αυτό με την κόκκινη πιπεριά και τις ελιές μου αρέσει πολύ :zzz
 
ekaterini
2. 07-02-2009 23:45
 
Και εμενα Κάτια!!!! 
Μπραβο Ιωαννα!!! :zzz
 
melita
3. 08-02-2009 10:29
 
Eυχαριστώ και τις δύο κυρίες.Καλή σας όρεξη.
 
iwanna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 07/02/09 )