Κοτόπουλο με κάρυ, μήλο, αμύγδαλα και σάλτσα γιαουρτιού - από την Ινδία.
Υλικά
- 5 Μπουτάκια από κοτόπουλο, ή όποιο άλλο τμήμα του κοτόπουλου θέλουμε,
- 4 κουταλιές βούτυρο η ½ φλιτζάνι λάδι,
- 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα,
- 1 κουταλιά σούπας αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη στο μπλέντερ,
- 2 φλιτζάνια ζεστό νερό,
- 1 μήλο σε κυβάκια {σκληρό και προαιρετικά ξινό}.
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ,
- αλάτι και πιπέρι,
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι,
- 1 ½ κύβο ζωμό κότας,
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό π.χ.ΤΟΤΑΛ,
- Συνοδεύεται από λευκό σπυρωτό πιλάφι.
Εκτέλεση Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου με το βούτυρο, η το λάδι. Τα βγάζω από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο αφού ροδίσουν και σοτάρω στο ίδιο το λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα., και ακολούθως τα κομματάκια του μήλου. Τα αφήνω μισό λεπτό να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνω στην συνέχεια το κάρυ και το αλατοπίπερο, και βάζω και τα κομμάτια του κοτόπουλου από επάνω, και ρίχνω τον ζωμό με το νερό πού τον έχω διαλύσει. Δοκιμάζω την γεύση, και αφήνω ¼ της ώρας να βράσουν να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσουν τα υλικά. Σε ένα μπολ, φτιάχνω ένα κουρκούτι από γιαούρτι και αλεύρι, και το αραιώνω με αρκετές κουταλιές από την σάλτσα του φαγητού πού εν τω μεταξύ έχει γίνει και έχει αρχίσει και χυλώνει. Αφού αραιώσει το κουρκούτι, Βγάζω πάλι το κοτόπουλο κάπου ξεχωριστά για να δέσω την σάλτσα , και ρίχνω το κουρκούτι μέσα στο φαγητό με τα μήλα και ανακατεύω συνεχώς για 1-2 λεπτά να διαλυθεί και να μην έχει <ασπράκια >, και να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα, και κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα, και να νοστιμέψει το φαγητό. Συνοδεύεται και σερβίρεται επάνω από σπυρωτό πιλάφι. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Είναι πολύ νόστιμο σε γεύση φαγητό και μοιάζει σαν να είναι <κοτόπουλο με φινόκιο>, σχετική συνταγή από την Ιταλία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 15791 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |