Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι με λευκή σάλτσα και καρότα
Μοσχάρι με λευκή σάλτσα και καρότα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από gwgw   
Κυριακή, 08/02/09
Υλικά
  • 1kg μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 12 καρότα καθαρισμένα κομμένα στα 2
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα σε κυβάκια)
  • 1 κ.σ αλάτι - πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
  • Ξαφρίζουμε το μοσχάρι και το αφήνουμε με το πρώτο νερό να βράσει για 10 λεπτα.
  • Σουρώνουμε το κρέας και το ξεπλένουμε. Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
  • Ελαφρώς, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και περνάμε το κρέας να τσιγαριστεί και αυτό.
  • Προσθέτουμε νερό ( να σκεπάσει το κρέας καλά ) το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε την
  • κατσαρόλα να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα.
  • 30 λεπτά πριν βράσει το κρέας προσθέτουμε τα καρότα και αφήνουμε να πιει το νερό του.
  • Σε ένα πιάτο χτυπάμε το λεμόνι με το αλεύρι και αφού έχει πιει το νεράκι το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μας.
  • Αφήνουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά

Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 26218
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 09-02-2009 12:21
 
Γιωργία, ωραία η συνταγή σου. Νοστιμιά μυρίζω. Πες μου όμως τι προσφέρει το αρχικό βράσιμο του κρέατος και το ξέπλυμα;Ως τώρα δεν τοχω κάνει ποτέ έτσι. Για πες.
 
Nena
2. 09-02-2009 21:59
 
Nena μου πραγματικά δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Κάνε το και θα με θυμηθείς.Τα περισσότερα κρέατα τα κάνω έτσι. Φεύγουν οι τοξίνες και καθαρίζει το κρέας, γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε ξέρουμε την προέλευση του κρέατος και με τί έχουν ταϊστεί.Το ξάφρισμα φαντάζομαι το κάνεις, έτσι?Ακόμα καλύτερο θα ήταν όλα τα κρέατα πριν το μαγείρεμα να τα αφήνουμε αρκετές ώρες στο ξίδι.Εκεί να δεις καθάρισμα!
 
gwgw
3. 13-02-2009 15:31
 
Πράγματι είναι ο σωστός τρόπος για να μαγειρεύουμε τα κρέατα... ύτή η συνταγή είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο ψητό κατσαρόλας, με μπόλικη σάλτσα λεμονάτη.Την έφτιαξα σήμερα, έγινε πάρα πολύ νοστιμο! Εγώ το φτιάχνω συνήθως χωρί κρεμύδι και λεμόνι, αλλάζει η γεύση του. Βάζω και αρακά και καλαμπόκι μέσα. Όσον αφορά το αλεύρι , εγώ χρησιμοποιώ στην θέση του κορνφλάορ(νισεστέ)του δίνει μιά πιό εκλεπτυσμένη και ραφινάτη υφή στην σάλτσα του. Δοκίμασέ του... ή μπορείς να βάλεις με ταλαχανικάσου και κυβάκια πατάτας, που χυλώνει και είναι το ίδιο...
 
pastaflora
4. 14-02-2009 12:56
 
Ευχαριστώ pastaflora.Δεν είχα σκεφτεί να κάνω εναλλαγές στη συνταγή αυτή.Σπάνια βάζω αλεύρι,όταν δεν μου πετύχει το χύλωμα.Γενικά δεν χρησιμοποιώ ούτε αλεύρι ούτε κορνφλάουρ.
 
gwgw

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός