Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών μου, που συνηθίζουν να μαγειρεύουν όπου κι αν βρίσκονται αρκεί να βρουν τα κατάλληλα καλαμαράκια. Υλικά - 4 μεγαλούτσικα καλαμαράκια (μαλακά)
- 1 κρεμμύδι κομμένο (όχι στον τρίφτη)
- 4 κουταλιές σούπας ρύζι
- 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
- ½ κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι πιπέρι χυμό ενός λεμονιού
- ½ φλιτζάνι κρασί
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα τρίβουμε με αλάτι και το χυμό του λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια τους.
- Σε τηγάνι με το μισό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι το κουκουνάρι και τις σταφίδες και τα μισά πλοκάμια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και τέλος προσθέτουμε τις μισές ντομάτες και σβήνουμε με το μισό κρασί.
- Όταν η γέμιση μείνει χωρίς υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο γεμίζουμε τα καλαμάρια (όχι μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσει το ρύζι) και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Αν περισσέψει γέμιση την προσθέτουμε στη σάλτσα τους.
- Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα καλαμαράκια κι από τις δυο πλευρές. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα ή πυρέξ.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις υπόλοιπες ντομάτες και τα υπόλοιπα πλοκάμια βράζουμε λίγο σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
- Πρέπει να είναι σχεδόν σκεπασμένα ,αν δεν φτάνει η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό.
- Βράζουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή ψήνουμε στους 180 βαθμούς κι αέρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για τον ίδιο χρόνο.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές. Καλή σας επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 18965 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |