Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καλαμαράκια γεμιστά Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 08/02/09
__800x600_400

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών μου, που συνηθίζουν να μαγειρεύουν όπου κι αν βρίσκονται αρκεί να βρουν τα κατάλληλα καλαμαράκια.

Υλικά

  • 4 μεγαλούτσικα καλαμαράκια (μαλακά)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο (όχι στον τρίφτη)
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
  • ½ κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι πιπέρι χυμό ενός λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι κρασί

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα τρίβουμε με αλάτι και το χυμό του λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια τους.
  • Σε τηγάνι με το μισό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι το κουκουνάρι και τις σταφίδες και τα μισά πλοκάμια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και τέλος προσθέτουμε τις μισές ντομάτες και σβήνουμε με το μισό κρασί.
  • _2_800x600_400Όταν η γέμιση μείνει χωρίς υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο γεμίζουμε τα καλαμάρια (όχι μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσει το ρύζι) και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Αν περισσέψει γέμιση την προσθέτουμε στη σάλτσα τους.
  • Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα καλαμαράκια κι από τις δυο πλευρές. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα ή πυρέξ.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τις υπόλοιπες ντομάτες και τα υπόλοιπα πλοκάμια βράζουμε λίγο σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
  • Πρέπει να είναι σχεδόν σκεπασμένα ,αν δεν φτάνει η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Βράζουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή ψήνουμε στους 180 βαθμούς κι αέρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για τον ίδιο χρόνο.

Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές.

Καλή σας επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 17328
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 08-02-2009 20:24
 
Ωραία τα καλαμαράκια σου Ξανθή θα τα δοκιμάσουμε να γνωρίσουμε και τη γεύση τους.
 
iwanna
2. 09-02-2009 03:11
 
Ξανθή είναι το πρώτο φσγητό που ζητάω να μου φτιάξει η μαμά μου όταν ερχόμαστε Ελλάδα :zzz
 
ekaterini
3. 09-02-2009 09:59
 
Φαίνεται υπέροχο! Ξανθή να σε ρωτήσω με κατεψυγμένα καλαμαράκια γίνεται?Είναι δύσκολο να βρω φρέσκα...
 
stamkoz
4. 09-02-2009 12:29
 
Ειναι απ τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, δεν ξέρω πως τόχω πάρει στραβα και νομιζω πως δεν θα το πετύχω κι έτσι το τρώω πολύ όπου το βρώ.
 
Nena
5. 09-02-2009 15:43
 
Ζωή δεν είναι δύσκολο να βρεις φρέσκα σου προτείνω τη λαϊκή της γειτονιάς σου το Σάββατο, ή το μεγάλο Σ/Μ ξέρεις αρχή Κηφισίας.Δεν έχω κάνει με κατεψυγμένα και δεν ξέρω. 
Nena δεν είναι καθόλου δύσκολο προσπάθησε το!!!
 
xanthibax
6. 06-11-2010 13:57
 
Το ίδιο γίνεται και με κατεψυγμένα - το έχω κάνει κατ' επανάληψη! ΦΥΣΙΚΆ ΘΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΑΦΟΎ ΠΡΏΤΑ ΤΑ ΑΠΟΨΎΞΕΙΣ! :grin :grin
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός